En lugn söndag och mer the witness

31 januari, 2016

Idag har det varit en lugn söndag. En söndag utan sparring. En söndag med sovmorgon. En söndag med TV-spelande. En söndag att ta ut granen. En söndag att shoppa lite småsaker. En söndag att spendera med Daniel.

Det har allmänt varit en bra söndag! Eftersom knät fortfarande kändes ömt och resten av kroppen blå (eller lila, eller grön och röd) så kändes det som ett lämpligt tillfälle att ta lite ledigt från sparringen. Jag lurade också med mig Daniel till Budo Fitness megastor i Västra Haninge. Men jag var inte så nöjd över det. Kändes som att söndagspersonalen var på plats och den hjälp jag ville ha liksom inte riktigt fanns. Precis som jag känt på de andra ställena jag varit på, vilket var tråkigt. Min plan var att införskaffa nya knäskydd, men även om andan föll på nya Venum Handskar och Benskydd. Men de var slut i lager och fanns inga hemma att pröva. Däremot hittade jag några knäskydd, egentligen ett par vanliga skydd som till vilken sport som helst, som jag köpte. Förhoppningsvis kan det dämpa ”knä mot knä” effekten de dagar det blir tuff sparring.

Annars har min söndag varit väldigt lugn. Jag och Daniel köpte som jag skrev igår The Witness till PS4:an. Som vi fastande! Jag har vuxit upp med TV-spel men ofta tröttnat ganska snabbt och gått vidare till något nytt. Nu fastnade vi ordentligt. The Witness är ett Puzzle spel som när man beskriver det låter supertråkigt, men är så addictive. Man går runt i en värld, utan massa stressande musik och löser superkluriga små spel. Mycket handlar om att dra en linje från punkt A till punkt B. I bland via små punkter, ibland i form av olika symboler, ibland lite som tetris och mesta dels av tiden superklurigt. Det är som att lära sig ett nytt språk.

Spelet har också fått grymt bra reviews och rekommenderas verkligen för lite hjärngympa. Här snackar vi inte ligga på latsidan utan det övar verkligen logiskt tänkande. Fram med papper och penna och mobilen att fota med!

Ledtråd från The Witness

Ledtråd från the witness


När man inte kan tänka utan papper – the witness

När man inte kan tänka utan papper - the witness

Annars har den lugna söndagen även inneburit lite lagande av Asiatisk kyckling och nudelsoppa (fast den är faktiskt mer en gryta!) som resulterat i 4 matlådor. Receptet har jag lånat från Mathem och gjort massvis med gånger. Jag byter ut shitaken mot champinjoner och ökar till 500g. Det står inte med att 1L vatten ska i, men blanda i den tillsammans med soya och ingefära etc. Sockret kan du hoppa över. Och det räcker till 5 ordentliga måltider! Perfekt för veckans matlådor. Tips är att klippa sönder nudlarna, eller bryta sönder de medans de fortfarande är hårda – är hopplöst att äta soppa med långa nudlar i!

Untitled

Nu blir det sängen – imorgon blir det indesignkurs, nytt pass ska tas hos Polisen och förhoppningsvis Yoga på kvällen! So Long!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.