Mil i bil och sega rutor

14 juni, 2015

Ja alltså, denna dag blev lite speciell!

Jag och mamma och pappa hade bestämt att de skulle komma hit och hälsa på idag. För att fria pappas namnsdag och morsdag i efterskott. Vi hade hoppats på bra väder och planen var att åka ut och njuta av solen i skärgården.

Solen hade dock bestämt sig för att ha semester så det regnade ju så klart. Mamma och pappa kom upp strax efter ett och vi käkade lite mackor och drack kaffe tillsammans. Sedan begav vi oss trots regnet mot Grisslehamn och Singö. Det visade dock sig att vi missar researchen på avstånd och det var 10+ mil till Singö. På Singö fanns det enligt visitskärgården fiskeläget och ställen som var ”väl värda ett besök”. Jag kan ju säga som så att när det inte ens finns en parkering, ligger hus runt alla vattendrag, mest är en väg genom en skog och inte finns någon väg att gå på – då är det inte väl värt ett besök. Det här var liksom dagens höjdpunkt:

  Jag köper att det är fint i skärgården och vi såg fina kobbar när vi åkte ut till Singö – men det var verkligen inte väl värt ett besök ;) finns nog betydligt mer turistvänliga platser i Stockholmsskärgård. Om man har ett hus på Singö är det nog fint -men annars är det rätt meningslöst – campa på deras camping kan nog funka med ”strosa runt” var totalas omöjligt. Fick dock denna bild och här var det ju rätt mysigt- men det var också en 50kvm stor parkeringsplats ;)
   

Så då tänkte vi äta på Ångbåtsbryggan i Grisslehamn istället – men det var totalstängt. Liksom i princip resten av Grisslehamn som mer eller mindre bara var färjeläget för färjor till Ekerö. Säkert vackert när det var fint väder och alla fiskaffärna öppna, en stängd och regning söndag var ganska meningslöst.

Så det blev att försöka hitta en restaurang inne i Norrtälje istället. Därvsr set mysigare och betydligt fler restauranger att välja mellan. Vi hittade en italiensk och jag beställde pasta. Maten var okej, personalen mindre trevlig – men vi blev i alla fall mätta!

 
Efter det bestämde sig till och med solen för att titta fram!

   Norrtälje och mitt söndagssällskap! Norrtälje var fint och dagens höjdpunkt.

Några mil senare var vi tillbaka hemma igen.

Min morgon innehöll även bakande av sega rutor inför jobbfikat på onsdag och då råkade det ju vara några över – som vi fick smaka på! 

 
Så goda – som namnet antyder, sega! Och sen med hallon i. Mums! Men de flesta blir till jobbet på onsdag!

Sen blev det lite kvällspromenad, hoppas att den rosa himlen betyder sol imorgon!

  Nu blir det sova och ladda för en ny vecka!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.