Med bären runt knuten

1 september, 2016

När man bor med bären runt knuten – det är då man vet att man flyttat ut på landet. Det finns ju bär i Stockholm med, så klart, men där de är något sånär lättåtkomliga och inte dränkta i avgaser, där är de bortplockade och uppätna långt innan i alla fall jag hinner se de.

Här är de runt knuten, vecka efter vecka tycks det som. Jag har haft för avsikt att gå ut i skogen och plocka bär. Men jag har liksom inte fått in det i schemat. Vad jag däremot fått in i schemat är diverse ”pit stop” längs mina promenader, för att smaska på både lingon och blåbär.

Hittade ett blåbärssnår där jag lätt hade kunnat plocka åtminstone en liter om jag bara haft något att plocka i. Stora, fina, söta och mumsiga!Blåbär runt knuten

Sen tillhör jag ju en av de där som tycker att det är gott att käka lingon, sådär bara rakt upp och ned. Jag har verkligen en förkärlek för sura saker. I princip tror jag att jag skulle kunna skala en citron och käka den som en apelsin, det börjar så klart bli i suraste laget då, men det skulle nog gå hysat bra. Lingon är så fräscha och krispiga att tugga på. Har ett lingonsmoothie recept som jag blev grymt sugen på nu bara för det!

Imorgon jobbar jag hemifrån, jag gör det nu en dag i veckan, det innebär att jag faktiskt skulle kunna ta ett mått med mig ut i skogen och leta lite lingon på lunchen. Det kanske inte vore helt fel! Att ha en uppsättning lingon i frysen, för ovannämnda smoothie, eller för lite rårörd lingonsylt är ju toppen.

Lingon runt knuten

Idag har jag käkat de sista två av äpplena från Näset. Kommer sakna de under vintern. Och tyvärr är ju trädet på landet så dåligt så det överlever nog inte länge till. Måste försöka ordna mig ett eget!

Nu är kylen fylld med gråpäron med, har lyckats käka en hel drös idag (de är rätt små). Två till frukost,  ett innan dagens möte, ett på eftermiddagen och ett innan träningen. Gråpäron – mums! Bär runt knuten, mums! Hemodlat och hemplockat – mums!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.