MC-mässan 2017 – kanske dags för en ny leksak

28 januari, 2017

Igår avslutade vi arbetsveckan på ett briljant sätt genom att besöka MC-mässan som gick av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö. Ingen som gillar motorcyklar går in där utan att vilja införskaffa en ny MC inför säsongen!
MC-mässan 2017 - kanske dags för en ny leksak - Suzuki

Alla stora märkena var på plats som Suzuki, Honda, Yamaha, Kawazaki, BMW och KTM. Såklart hela customsidan med som Harley-Davidson, och Triumph.

När jag köpte min nuvarande motorcykel, en Suzuki Gladius (SFV 650) så var jag även förälskad i Yamaha’s MT03 som också ligger runt 650cc. Den var dock försäkringsmässigt betydligt dyrare än Suzukin så valet föll därför på Gladius. Nu verkar Gladius helt gott i graven och ersats av en ny variant av föregångaren SV 650. MT 03:an från Yamaha har däremot fått ett yngre syskon som heter MT 07, och jag blev återigen förälskad i Yamahan.

MC-mässan 2017 - kanske dags för en ny leksak - Yamaha MT 07

Att den hade en riktigt fräck färgsättning var ju inte heller fel. Jag har inför sommaren snackat om att typa om min Gladius till tung. Fortfarande strypt till 25kW. Men det kliar ju helt klart i fingrarna att införskaffa en ny skönhet. Men med tanke på förra årets MC-åkande så är det inte riktigt finansiellt försvarbart. Men en tjej får ju drömma, eller hur!

Här kommer lite andra fräna motorcyklar från 2017 års MC-mässa.

 MC-mässan 2017 - kanske dags för en ny leksak - BMW

Kanske något för den Norrländska MC-åkaren

 MC-mässan 2017 - kanske dags för en ny leksak - Suzuki

Kawasaki hade också en hel del schyssta cyklar.
 MC-mässan 2017 - kanske dags för en ny leksak - Kawazaki

Det märks att det inte var igår jag kollade på motorcyklar, då jag saknade flera av modellerna. Flyttar runt Sverige, och världen och lägenhet i Stockholm har inte riktigt gått hand i hand med MC-åkande. Men jag har ju, som så många år tidigare, verkligen en förhoppning om att i år ska bli det året som jag plockar ut motorcykeln mer. I år har jag faktiskt inga ursäkter, än så länge!

Ducati Monster! En Ducati Monster är alltid en Ducati Monster och jag hade ju inte haft något problem att ha en sådan parkerad i garaget heller!

 MC-mässan 2017 - kanske dags för en ny leksak - Ducati Monster

Eller varför inte en El-motorcykel för miljöns skull. 15 mil räckvidd tar dig ju ändå en vettig bit!
MC-mässan 2017 - kanske dags för en ny leksak - Zero

Om man vill ha ont i ryggen, rumpan och nacken är en Ninja the way to go. Men en jävligt snygg väg att gå! En riktig sporthoj som tyvärr skapar ett stort hål i plånboken om du ska försäkra den…
MC-mässan 2017 - kanske dags för en ny leksak - Kawasaki Ninja

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.