Kristi himmelsfärd röd dag – Bra dag att laga käk!

25 maj, 2017

Maj – en sån där månad man älskar eftersom den har massa röda lediga dagar och fint väder om man har tur. Kristi himmelsfärd, halvdagar, heldagar och klämdagar. Själv har jag haft ledigt sedan onsdag eftermiddag och fyller dagarna med fixande hemma istället.

Med hus behöver man inte oroa sig för att gå rastlös. Camilla påtalade att jag faktiskt fick sluta vara vuxen nu efter att ha både påtat i trädgården här om dagen och nu ägnat mig åt att sätta upp tavlor. Nå ja, det må vara lite pensionärsvarning kanske. Men konstaterade här om dagen att ”fixa i trädgården” är den perfekta ursäkten för att få var ute en hel dag och inte sitta still på en stol. Perfekt när man utvecklat någon form av rastlöshet så här på äldre dar …

Idag har vi alltså ägnat oss åt – sovmorgon, så klart, men också skruva upp tavlor, beställa krokar till sovrummet och sänglampa till sovrummet. Samt börjat foga igen runt garderoben. Dessutom hann vi fixa lite förvaringslådor till förrådet och lite kvällsmat.

Någonstans i affären fick jag ett sug efter att baka. Så nu på kvällen ägnade jag en stund åt att göra vridna baguetter. Daniel var lycklig över de och jag var nöjd med resultatet. Bytte ut 5 dl av de totalt 13 decilitrarna mjöl mot rågsikt och fullkornsmjöl, och det märktes inte ett dugg. Så nästa gång blir det 50/50 – fullkorn/vetemjöl.

Vridna Baguetter

Vridna Baguetter – med både fullkorn och rågsikt

När ugnen sedan ändå var igång så passade jag på att ordna lyxig helgfrukost (eller fredagsfrukost kanske!) till mig och Daniel. Bananpannkaka i ugn – med smak av kanel och kardemumma och toppad med hallon och lingon! Frukost snart?

Bananpannkaka i ugn inspirerad av Melinda

Bananpannkaka i ugn inspirerad av Melinda

Appropå käk så käkade jag min första Tofu-middag igår! Blev Tofu-tacos inspirerad av Kung Markatta. Kom dock på receptet i sista stund och använde därför en öppnad burk mangosås och kryddade med curry själv. Det funkade det också! Kul att prova något nytt. Tofu blir det flera gånger.

Tofu-tacos inspirerad av Kung Markatta

Tofu-tacos inspirerad av Kung Markatta

Så det är vad jag har ägnat Kristi Himmelsfärd åt – fixa hemma och laga mat. Ganska nöjd! Imorgon är det klämdagsfredag eller fredags-söndag-fredag som en kompis uttryckte det! Ha det gött!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.