Kräftskiva

28 augusti, 2016

Det verkade vara en helg då alla har kräftskiva den här helgen, och jag kunde ju inte vara sämre. Det blev inte heller sämre av att föräldrarna hade varit ute och fiskat kräftor i onsdagskväll/torsdagsmorse och fiskat upp en drös färska hjälmarekräftor. Ny kokta, och dilldoftande. De bjöd in mig på en mini-kräftskiva såhär på lördagskvällen. Inte mig emot!

Kräftskiva 2016

Prata skit, dricka vin (visserligen alkoholfritt då jag skulle ta mig hem också – men det är tanken som räknas!) och käka kräftor kändes som en helt okej helg i Augusti. Känns lite som att sommaren drar sin sista suck nu och att när vi kommer hem från Tokyo är det nog definitivt höst. Lite tråkigt att sommaren är över, men också mysig med höst, tända ljus och helt okej att mysa in sig inomhus.

Resten av dagen bestod av falu rödfärg – med andra orda att måla sista sidan på förrådet. Och nu är det gjort. Så jag har officiellt målat min första byggnad! Känns skönt att ha det överstökat. Nu återstår ju då hela huset till nästa år, men det tar vi efter vintern, så det blir ett annat års bekymmer. Nu ska jag njuta av hösten, köpa möbler och styla till det inomhus. Vår förhoppning är att när våren kommer ska det kännas hyfsat klart inne i huset. Helt klart blir det väl aldrig. Men i alla fall sådär så man känner att det liksom inte är något som direkt saknas i alla fall.

Nu checkar jag ut efter en lång dag. Imorgon ska jag ta sovmorgon och softa järnet. För att det är helg och för att jag kan! Kanske äta någon kräfta med – fick med ett gäng hem!

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.