Sommaren kom tillbaka

26 augusti, 2016

Ingen i Sverige tror jag har missat det idag! Sommaren kom tillbaka! Så himla skönt. Just nu sitter jag ute på verandan i mörkret med laptopen för att det var så varmt inne i huset. Det är bara att njuta, det är inte många dagar kvar som det kan bli så här.

När jag kom ut till bilen efter jobbet visade termometern på 27.5 grad. Det hade jag nästan gissat på lunchpromenaden med, så varmt. Var glad att jag trots att det inte kändes så varmt i morse valde att sätta på mig klänningen!

 

Lunchpromenad

Efter vi kom hem från jobbet hade jag bestämt mig för att simma en sväng. Det gäller ju även där att passa på innan hösten smyger sig på så mycket att man verkligen fryser ihjäl när man hoppar i. Så här glad var jag efter att jag hade dragit mig ur sackosäcken och kämpat på mig våtdräkten! Mot sjön!

Untitled

Körde samma som här om veckan. Simma 30 minuter. Men denna gång struntade jag i att köra två varv runt flytbryggorna och plöjde på bortåt istället. Körde bröstsim bortåt och crawl hem. Tänkte att då går det ju snabbare tillbaka då farten i crawl ändå blir betydligt högre än i bröstsim.

Men när jag väl vände konstaterade jag att jädrar vad motströms det hade blivit. Det låg liksom bara en lätt bris över mälaren och vattnet bara krusade sig lite. Ändå var det rätt mycket kraft som behövdes för att simma tillbaka. Ju mer öppet vatten desto mer motströms var läxan. Kul med lite utmaning. Var tillbaka där jag började på 125% av tiden, så det tog faktiskt en stund längre att ta sig tillbaka än bort, trots crawl. Men jag var mycket nöjd när jag var klar ändå. Simning, en så himla skön träningsform!

After swim

After swim

Andra lärdomen idag var att det var superskönt med badmössa. Tydligen är punkten fram i pannan den som är känsligast för kyla och den var skyddad av badmössan. Nu var det ju mycket varmare i vattnet, men ändå!
Kitad och klar för simning

 

Imorgon hoppas vi få njuta av solen med, då är det sista väggen på förrådet som ska målas. Daniel satte igång idag att borsta fasaden, som man måste göra med falu rödfärg, medans jag simmade.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.