Kakslott och Julmarknad

13 november, 2015

Yey Fredag!

Jag och Daniel har väntat hela veckan på att se vad det skulle vara för väder idag. Vi hade nämligen planerat att åka till Taxinge på julmarknad. Men eftersom vi inte har tid för däckbyte på bilen förrens på Tisdag nästa vecka så var vi inte säkra på att vi skulle kunna åka om det blev halt. Jag och pappa försökte nämligen köra runt kvarteret när det var halt med sommardäck för något år sedan och det var i princip omöjligt – så flera mil motorväg – nope not going to work! Men – det var tillräckligt varmt idag så vi kunde åka iväg! Så efter ännu en mötesdag på jobbet (Morgonmöte, produktråd, telefonmöte, Team Certex och lite it-problem) så blev det dags att göra ett tidigt avslut på jobbet och jag gick hem strax efter 14. Det var också av anledningen att vi inte vågade vänta för länge på att det skulle bli kallt. Så jag gick direkt hem och så gav vi oss iväg till Taxinge.

Taxinge Julmarknad har varit en tradition sen jag var liten, och jag har saknat den när jag inte bott tillräckligt nära. Därför återupptog jag och Daniel traditionen förra året och åkte till Taxinge. Och idag var det dag igen. Andra julmarknaden för året! Taxinge ligger cirka en timme från Stockholm och är i vanliga fall mer känt som kakslottet. Det har sin förklaring. Jag och Daniel passade därför på att fika när vi var där, man får liksom inte missa det när man är på Taxinge. Oavsett träningsstatus ;)

Untitled

Taxinge slottscafé

Untitled

Kakbuffé

Sen måste jag ge caféet en stor eloge för att de hade så bra koll på vad som var i bakverken. Jag är som ni säkert förstått vid det här laget allergisk mot nötter och vanligtvis när man frågar så behöver personalen a) leta fram en tjockpärm och leta i 20 minuter b) svarar Nej absolut inte…tror jag… c) Den klassiska inga nötter men spår av nötter (vilket funkar för mig men känns som en allmänt dålig ursäkt som alla använder) Jag lyckades tydligen pricka in ett riktigt allergi bakverk som var fritt från gluten, nötter och mandel – och titta så tydligt det till och med syns på kvittot!

Untitled

Vit kladdkaka kvitto

Så här såg den vita kladdkakan ut!

Untitled

Vit kladdkaka

Innan fikat hade vi gått runt på julmarknaden – tittat på mysiga små hantverk, tavlor och diverse mat av alla de slag. Ska visa sen vad vi handlade! Tyvärr för de hantverkare som stod utomhus (några få) var vädret samma som förra året, riktigt regnigt och grått. Fördelen för oss, också samma som förra året, var att det var väldigt lugnt med folk. Julmarknader har ju annars en tendens att vara helt packade, men både stånden och slottet (fiket) hade nästan ingen kö och det är riktigt ovanligt, caféet brukar ha många meter kö ut genom dörren om man har otur.

Snö förstärker ju alltid stämningen på en julmarknad, men levande ljus och juldekorationer är inte fel det heller.

Untitled

Julblommor

Untitled

Julfint

Untitled

Julmarknad

Untitled

Vävknuten

Untitled

Julljus och väg till slottet

En mycket lyckad eftermiddag!

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Senap och fudge | Days By Ju 15 november, 2015 at 21:36

    […] I fredags var det ju som sagt julmarknad på Taxinge Slott. Om ni tycker om julmarknader tycker jag Taxinge Slott absolut är en mysig marknad att besöka. Ligger ute på landet och på hösten är det så där bäckmörkt runt omkring så att julljusen verkligen gör att det känns mysigt. […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.