Senap och fudge

15 november, 2015

I fredags var det ju som sagt julmarknad på Taxinge Slott. Om ni tycker om julmarknader tycker jag Taxinge Slott absolut är en mysig marknad att besöka. Ligger ute på landet och på hösten är det så där bäckmörkt runt omkring så att julljusen verkligen gör att det känns mysigt.

Detta var vad som blev inhandlat:

Traditionsenligt ska det vara en Marsipangris!

UntitledDet började med att pappa köpte en stor för många år sedan och sen dess har marsipangris blivit tradition. För mig gäller att den liksom ska stå framme och ”damma till sig” under julen och sen när julen är slut så får man lyxa med att käka upp den. Det blir dessutom alltid samma julgris från Bräutigams, den är bra – så varför ändra en bra tradition? Sen blev det fudge – Daniel har längtat sedan förra året för att köpa dessa fudge från Mariannelundskaramellkokeri, hans favorit är päronkonjak. Själv köpte jag pepparkakssmak (älskar pepparkakssmak – på allt!), choklad och mintchoklad. Mint på allt och pepparkakssmak på allt, det slår liksom inte fel! Untitled

Sen har jag letat efter honungssenap länge, och inte hittat någon bra. Hittade en på marknaden som hette ”julsenap” som var snarlik. Men fastnade sedan för den här förpackningen som känns som den kommer kunna återanvändas. Den är en julsenap med äpple och kanel – men lite sötare än vanligt. Gubben som sålde den var så trevlig så när jag väl hade prövat några sorter kände jag att jag ju var tvungen att köpa någon i alla fall. Och det kan jag tala om att det inte är ofta som jag köper något för att en säljare är trevlig. Så många säljsamtal som jag får på jobbet är jag redigt härdad mot säljare och verkligen inte någon som man lurar att köpa onödiga saker. Men senapen var god, burken fin och säljaren trevlig – och det grävde ju inte direkt ett stort hål i plånboken :)

UntitledFörra helgen köpte mamma små, superkrispiga pepparkakor att ha till glöggen och nu var samma säljare där igen så jag passade på. Superkrispiga och söta. Untitled

 

Mysigt med julmarknad!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.