Julbordet som kanske inte riktigt var som vi tänkt oss…

20 december, 2017

I fredags var vi på julbord. Julbordet som kanske inte riktigt var som vi tänkt oss…

Certex hade enats om att i år skulle vi köra julmiddag. Vi visste att det inte skulle bli julbord, utan mer jultallrik, eller julinspirerad mat och gottebord. Det låter väl bra tyckte vi. Det blir ju ändå lite mycket med alla julbord.

Vissa tyckte detta var riktigt bra. Jag var tyvärr inte en utav de. Det var modern konst av väldigt omodern mat. Det var mest fett och inte alls så gott tyvärr. Men gottebordet var superbt! Så de måste de få cred för. Och det var mysigt!

Julbordet som kanske inte riktigt var som vi tänkt oss...

Det var dessutom en rätt kul idé med pyssel före. Jag var skeptisk. Jag är ingen offentlig pysslare. Men när till och med de sura herrarna sätter igång var det ju bara att ge med sig. En schackel skulpterade Marcus fram, och Håkan satsade på vårt ”Irak-lyft”. Inspiration från omgivningen liksom!

Julbordet som kanske inte riktigt var som vi tänkt oss...

Julbordet som kanske inte riktigt var som vi tänkt oss...

Tilltugget till förrätt var glögg och lax med wasabi (weird combo). Först rätten var sen matjesill alá finkrog,  följt av ”dopp i grytan” som var anklever i paté form med hackade äpplen (anklever är som smör, inget jag uppskattar att äta rakt upp och ned, oavsett prislapp). Sen kom varmrätten som var fetknopps-skinka med fetknopss-korv och förstörd potatisgratäng med ansjovis (janssons). Nej, det var fint, men det var inte i min smak. Tyvärr. Tacka vet jag Farang.

Julbordet som kanske inte riktigt var som vi tänkt oss...

Mer klassiskt är tydligen min femma när det gäller julbord. Fördelen är dock att jag inte ätit i princip någon julmat i år. Så ser verkligen fram emot julbordet på julafton. Köttbullar, skinka och sill – gott!

Vad tycker du om klassiska julbord? Är det gott? Är det för mycket kött, för fett, för tråkigt eller alldeles, alldeles underbart?

0

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply pilla 21 december, 2017 at 07:58

    Kul för det sociala men julbord – not my cup of tea när det gäller mat minus Berns asiatiska :)

  • Reply Julia 21 december, 2017 at 10:55

    Ja det är trevligt och socialt, det har du rätt i Pilla! Berns asiatiska har jag hört många prata gott om. Speciellt för julbord, eller rent allmänt?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.