Julafton och en Riktigt God Jul!

24 december, 2015

Hej mina vänner!

Ännu en julafton är till ända! En riktigt bra sådan. Lite varmt. Lite klappar. Lite tomtar. Lite barn. Lite släkt. Lite vänner. Lite mat och Mycket promenad.

Började dagen med julfrukost hemma med min älskling vid våran egen fina gran.

   
 
Vörtbröd, julskinka, supergod julmarknadsinhandlad julsenap, hemkokt risgrynsgröt, julthé, kaffe och lite grapefrukt. Mycket bra start på dagen.

Sen plockade vi ihop vårt pick och pack och begav oss mot nästa gran hos Daniels föräldrar.

  
Många paket! Där blev det några kilometer promenad med Sammy (hunden) medans Daniels systrar förberedde mat och städade tills Daniels mamma slutade jobbet. Sen blev det julbord nr 1 och Kalle med ris alá Malta som Johannah hade gjort (supergod!). Efter det skulle det bli julklapps utdelning – men för mig var det dags att ge mig iväg till nästa julfirande.

  
Där blev det julbord nr 2. Totalt kaos och hade platsat i nästa års julkomedi. Sen kom tonten och alla barnen var överlyckliga. Efter det blev det efterrätt med min hemmagjorda saffranskladdkaka och rårörda lingon. Mums mums.

När det var dags för barnen att sova tog jag åter igen mina saker och rörde mig tillbaka till Daniels föräldrarshus för julklappsöppning av mina och Daniels julklappar till varandra. Supermysig sista bit på julafton!

Tillslut tänkte vi avsluta dagen med en kvällspromenad med Sammy. Den blev inte så kort och totalt blev dagens steg nästan 27 000. Helt klart den julafton jag promenerat mest hittills. Så skönt!

När vi väl kom tillbaka från promenaden blev det att åka hem till mamma och pappa. Nu bäddar jag ner mig i sängen för att sova! 

Go Jul på er!

  
Julugglan som jag fick av Tomten hälsar också God Jul!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.