Nyklippt och Nytränad

23 december, 2015

Äntligen är jag nyklippt! Har sagt så länge att jag ska klippa mig, men aldrig lyckats boka någon tid. Satt igårkväll och browsade runt bland olika frisörer i Täby. Klipper mig egentligen ”alltid” på Hair och nu (fyndigt namn va ;), men där brukar det vara ganska fullbokat och jag hittade inga tider. Men håret tydde, som det gjort länge, på att det behövde klippas Nu,nu, nu och inte sen. Så som sagt, jag surfade runt lite. Nikita, Runy’s, Lyko och Wallens i Täby Centrum kollade jag. Det finns även en frisör Hår Stationen i Roslags Näsby Centrum som på sin Facebooksida sa att de hade lediga tider och min plan i gårkväll var därför att gå upp hyfsat tidigt (för att vara mig, innan 9 på min lediga dag!) och ringa Hår Stationen. Det gjorde jag och tjejen som svarade lät helt förvånad att jag ville ha en tid idag. Och det var tyvärr också fullt. Nikita var fullt, Lyko som visade sig bara ha en frisör var fullt och då återstod Runy’s och Wallens. Runy’s såg mer modernt ut men kom inte ihåg hur det såg ut och ville helst inte sitta mitt bland alla som ska shoppa. Wallens vet jag har lite avskilt från butiken (bakom) och valde därför att boka tid där.

Klippningen blev hos Lotta på Wallens. Betyg – tja det var ganska stökigt med 17 frisörer och många som skulle klippas, färgas, hår som skulle blåsas, barn som skulle klippas och folk som skulle handla i affären. Men – det var ju å andra sidan det jag hade förutspått. Var ju bara en enkel klippning jag ville ha. Och det fick jag! Och den ser fin ut så. Bra värde för pengarna, kostade 440kr vilket måste anses som ett kap när det kommer till en frisör, fanns tid att få den 23 December och resultatet blev bra. Bonus också för att deras fåtöljer där man tvättar håret hade inbyggd massage – nice!

Mycket  nöjd tjej med nyklippt hår
Nyklippt nöjd tjej utanför Wallens

Det har varit fullfart hela dagen minst sagt. Började med att gå upp och boka klipptid, frukost, storstädning med rengöring av köksluckor, toalett och nybäddning av sängen som blev väldigt fint (nya hotellinspirerat bäddset – helvitt). Efter att ha blivit nyklippt blev det  inhandling på systemet, i år – till skillnad från när jag bodde i UK och var hemma över jul, kom jag ihåg att systemet är stängt under juldagen och massa mellandagar, så passade på att förbereda lite och som vanligt fylla på vårt prynads-vinställ som ser snyggast ut med många flaskor. Inhandlade en Cava till nyår med. Snart är det 2016.

Har även passat på att träna en sväng idag. Kände att humöret droppade efter att ha sprungit runt hela förmiddagen, och det är tyvärr min älskade sambo som får ta det mesta av det ett dåligt humör resulterar i. Så träning brukar vara ett bra recept för att få ordning på tjejhormonerna och lugna ner sig lite. Efter 20 min löpning på bandet i 10 km/h + x-antal backar så orkar man liksom inte vara jättesur. Så efter en sådan fin uppvärmning blev det benböj (squats), marklyft, latsdrag, bänkpress och tillslut lite stretching.

Efter det var jag slut, fastnade lite i ett tomt omklädningsrum och sen gick jag hem och duschade.
Nytränad på Fresh

 

Nu är paketen klara under granen, väskan packad för imorgon och saffranskladdkakan bakad till släkten. Julafton – jag är redo!

Julgran och julklappar

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.