Fredagsmorgon och bloggfrukost

5 juni, 2015

God morgon, eller god förmiddag kanske! Passade på att inse att jag var ledig idag, i gårkväll och gjorde därför det jag uppskattar mest med en ledig dag – att slippa gå och lägga sig tidigt. Jag vet att det är på gränsen till löjligt, men jag är som en trotsig 3-åring som verkligen kan bli arg en vardag för att jag måste gå och lägga mig klockan 22 för att jag ska upp tidigt. Nu är det ju inte som att någon tvingar mig att gå och lägga mig – men jag är, om jag får säga det själv, väldigt realistisk och oftast logisk av mig och förstår således att jag behöver sova – ändå hatar jag det! Ni vet den där förvandligen när barn ska sova, från att nästan somnat stående så är de klarvakna och vill helst ut och leka i parken – sån är jag – varje kväll! När jag med mitt vuxna jag säger till mig själv  ”nu ska jag sova”, svarar resten av kroppen med den klassiska ”falla-ihop-på-golvet-och-skrika-nej-gesten” mental. Så igår fick jag vara uppe till 01.30, då jag höll på att somna sittandes och faktiskt insåg att det vore rätt nice att sova. Det var lite som – du får stanna upp till efter fångarna på fortet, fast för vuxna!

Så jag njöt baserat på det av en sovmorgon och gick upp vid 09.30 idag. Och har precis käkat fredagsfrukost. Bloggfrukost blev det – min nya favorit. Man gör färdig frukosten, bullar upp med lite stöd under paddan för att få den perfekta vinkeln (tack för tipset älskling) och sen tar man fram det man missat i bloggvärlden från igår och förkovrar sig i medans man käkar frukost. Att få göra det utan att känna sig stressad är riktigt härligt.

Här kommer blid från frukosten. Naturellyoghurt med tinade jordgubbar och hallon och rispuffar. Knäckemacka med skinka och senap, en kopp nybryggt kaffe (espresso med mycket vatten) och ett uppfriskande glas vatten. Har börjat tycka vatten till frukost är supergott, tyckt inte alls det passade förut nu dricker jag nästan alltid två glas. 

Nu blir det lite promenad i solen innan jag ska på examensfirande!

  

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.