Födelsedagskalas på en söndag

30 oktober, 2016

Vaknade till en klarblå himmel imorse. Solen sken in genom fönstret och jag kände mig ovanligt pigg redan klockan 07.00. Då kom jag på att klockan ställt om sig och att hon egentligen var 08.00. Skönt att få lite extra sömn sådär på söndag morgon. Så klart gick jag inte upp då. Det var ju ändå söndag.

Men klockan 10 var det dags att stiga upp. Jag käkade frukost i soffan med Daniel och vi passade på att se på lite Planet Earth. Efter lite kaffe och chill framför TV:n var det dags att svida om till något mer presentabelt än mysbyxor och bege sig till Eskilstuna.

Där väntade ett varv i Odlarspåret, var ju tvungen att passa på att njuta av vädret innan slasket kommer i veckan. Strålande sol och 2,5km promenad var skönt. Körde stenhårt på att man ska softa på helgen och glömde helt bort allt vad smink heter.

Skogspromenad

Sen blev det födelsedagskalas i Odlaren! Mathilda kom ikapp mig i åldern igen. 28 superba år och det var värt att fira! Jag och resten av släkten (har liksom nästlat mig in där) firade med bullar och tårta och lite gos med Esther – gullungen!

Födelsedagskalas på en söndag

Efter några timmars skratt hos Mathilda och Eric var det dags att åka hemåt. Daniel lovade att han skulle åka om 3, men det visade sig sedan vara 30 utan en nolla. Sen blev han sen så det var mer 1:30. Med tanke på att min lunch bestått av bulle och tårta var jag skapligt hungrig när Daniel kom hem.

Jag hade marinerat revben under helgen som vi såg fram emot att käka. Men efter en liten flamberingsincident var ena sidan helt bränd. Vi utrustade oss med vattenspruta och Daniel puttade bort allt kolen till andra sidan grillen. I mörkret utanför såg det lovande ut. När revbenen väl kom in visade de sig dock vara ungefär lika förkolnade på andra sidan. Eftersom de dessutom drog ut på tiden blev potatisen i ugnen alldeles för torr. Den lyxiga ribs måltiden som jag längtat efter urartade till ett fiasko. Tur att jag hade hittat ostbågspåsen som killarna lämnade kvar i lördags… #matlagningsfail

Så nu laddar vi om för en bättre veckan än kvällens måltid! Kanske i linje med födelsedagskalaset, för det var trevligt!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.