En träningsform jag inte förstår

4 juni, 2015

Dagens 30dagariJuni – utmanings-rubrik: en träningsform jag inte förstår….

Det beror ju lite på hur man definierar förstår. Rent ”jag fattar verkligen inte hur det här funkar” så skulle jag svara Amerikansk fotboll. Jag spenderade en Thanksgiving i Washington DC, med en kompis och hans släkt. Det var verkligen Thanksgiving as it should be – så vitt jag vet i alla fall – Jams (vi kan ta den under rubriken maträtter jag inte förstår mig på ;) och Amerikansk fotboll. Hela familjen var samlad framför TVn – och alla spelarna sprang fram och tillbaka och och touchdown och – nehe nu springer vi åt andra hållet. Nu är det väl ingen som ingående försökt förklara för mig hur det fungerade, men jag kan ju säga så mycket som att det inte hjälpte speciellt mycket att sitta och titta en hel match. Man kan ju annars tänka sig att reglerna skulle utkristallisera sig så småning om – men nej ;)

 Bild lånad härifrån, där står det även hur det fungerar (och uppenbarligen ser det kaotiskt ut om man inte kan reglerna – känns lite bättre då :) 
Om vi istället tar en träningsform som jag ”inte förstår mig på” i meningen – varför vill någon träna det här så är det inte lika tydligt – men gång. Alltså man ska ju inte vara ytlig – men kom igen, det ser superlöjligt ut ;) Och hela grejen handlar ju om att typ springa – fast det måste se ut som du går. Det är säkert super för förbränning och kondition med tanke på att alla rekommendera PWs – men nej – den träningsformen förstår jag mig faktiskt inte på. Jag kan gå-gå och jag kan springa, det räcker!

 Bild lånad härifrån  

Men oavsett om jag förstår mig på dessa sporter eller inte så är ju huvudsaken att någon gör det – och att dessa ”någonar” gillar det. Många förstår inte alls hur man kan vilja träna thaiboxning eller boxning – varför slå på varandra liksom? Men det är ett visst lugn och en stor charm i det. Vissa saker tilltalar vissa människor helt enkelt! Låt oss uppskatta det :)

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.