Långdag och omelett med kalkonbacon och champinjoner

3 juni, 2015

Ja men idag gick ju allt helt enligt min ”slapp plan”. Jag hade en plan imorse om att eftersom jag tänkte ha vilodag så skulle jag komma hem hyfsat. Passa på att dammsuga, gå en kort sväng i solen, laga något gott och sen slappa i soffan med Trueblood (under dagen lät popcorn väldigt lockande också när jag såg det på en bild!). Meeen ibland går det helt enkelt inte så bra. Fastnade på jobbet till 19.30 gick hem, käkade en Riskaka, fick ett till mail som jag var tvungen att svara på och kom ut på promenaden 20.30. Gick väl i en halvtimme ungefär och var hemma strax efter 21. Rensade kylen på ”rester” och slängde ihop en omelett med kalkonbacon och champinjoner och lite ost. Och serverade men en sallad med spenat, tomat, gurka och avokado och min favorit dressing mango balsamico – den gör vilken sallad som helst helt ljuvlig!

Mango Balsamico  

Omelett med kalkonbacon och champinjoner 

 och kvällens avslutning Dinkel- och dadelkanelbulle med lite thé. 

 
När jag väl hade avslutat detta var klockan redan 22.30 – och så mycket blev det av den myskvällen! Fördelen är väl att jag faktiskt lyckades få klart lite saker på jobbet och att det var lugnt och skönt och jag var i ett flow – så åstadkom någon där – vilket är positivt. Sen att allting annat hamnade efter – det får man ta. Det här med stress – jag tror faktiskt att ibland är ”jobba mer” faktiskt den ända lösningen för att bli mindre stressad. Jag vet att det låter helt uppåt väggarna, men när man har den där jättelånga To-Do listan då känns det liksom inte okej att gå hem och bara släppa allting, även om det är helt okej egentligen att göra det imorgon. Då är det i alla fall så för mig att det där kommer att ligga och mala i huvudet, som med gamla läxor ungefär, och man får dåligt samvete för att man inte har gjort det. Då är det helt enkelt bättre att göra det! Sen – kan man kanske om man har möjlighet belöna sig med ledighet någon annan gång. Som på fredag t.ex.! En av mina allra äldsta kompisar – alltså inte i ålder utan den som jag känt längst – tar examen och har examensfest på fredag. Dessutom är det halvdag på jobbet inför nationaldagen så jag tänker helt krasst vara ledig på förmiddagen och sova ut lite och kanske hinna träna innan examensfikat. Åh undrar om vi får Vanlijbullar – Lovisas mamma gör världens bästa vaniljbullar – folk önskar sig dem i present till och med! Men Daniels mamma är faktiskt inte heller dålig på det där med vaniljbullar – mums. Och sorry mamma, men där ligger du nog faktiskt i lä – men inget slår din rabarberpaj å andra sidan! Har förresten rabarber från förra året i frysen som jag spart till något riktig lyxigt tillfälle – det börjar bli dags nu – för nu kommer ju nya rabarber!

Nog talat om fikabröd – 30dagariJuni utmaningen, dagens fråga: Träning när jag är 65

Oj vad svårt! Det är ju superlångt kvar. Vad gör jag när jag är 65? Den träningsglädje som jag nu när jag börjar närma mig 30 (hallå vad hände!!) äntligen har börjat hitta, förhoppningsvis finns den kvar. Jag tror att promenader ute i friska luften kommer att vara en viktig del. Jag har nog lagt Thaiboxningen på hyllan, känns lite väl tufft för kroppen, men jag kanske är engagerad inom någon klubb med barn eller liknande om jag fortfarande tycker det är kul. Jag kanske har tagit upp någon form av gruppträning igen för att kunna umgås med folk. Jag kommer troligtvis fortfarande älska vatten och jag kan tänka mig att när jag är pensionär kan jag ta en dag och spendera i badhuset med att simma och däremellan kanske hänga lite i relaxen och kanske käka lunch i badhuset. Jag tycker fortfarande att alpint är roligt och åker nog på fjällsemester och åker skidor (brädan har jag nog också lagt på hyllan – kommer ju bryta varje ben i kroppen annars!). Jag och Daniel tar långpromenader i skogen. Kanske har man lyckas komma på något botemedel mot pälsdjursallergi och när jag är pensionär har jag tid att ha hund och har därför skaffat en som sällskapsdjur och tar med mig den på långpromenader. Jag hoppas också att jag har en villa med sjötomt där jag kan ha en kajak ligga och paddla ut i – mälaren kanske – när jag känner för det och njuta av lugnet och luften. Jag strävar i alla fall efter att bli en aktiv pensionär, jag kommer inte bara sitta inne och dricka kaffe och titta på TV, men jag tror att jag har lagt riktig hårdträning på hyllan och istället, nu när jag har tid, ägna mig åt mer lågintensiv träning – så som promenader, men under en längre stund.

  
Det är vad jag tror att jag gör när jag är 65. Vad tror du att du gör?

 

 

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.