En torsdag i Finland

30 november, 2017

Just nu känner jag att jag närmar mig guldkortet med stormsteg. Andra hemmet på SAS-flighter runt omkring. Idag på en försenad hem från Finland. Landade igår kväll på Helsinki Airport.

Hade ett hotel bokat inne i Helsingfors centrum. Har aldrig varit där, eller åtminstone inte under den tid i livet som jag kommer ihåg. Var i Nådendal och Muminland med föräldrarna när jag var liten… Så även fast klockan närmade sig 22 var jag ju tvungen att se mig omkring litegrann. Och vad positivt överraskad jag blev! Var verkligen mitt i smeten, vid järnvägsstationen, Stockman (som jag misstänker är som svenska NK med tanke på den spektakulära julskyltningen).Vandrade runt på fina upplysta, julpyntade gator, med lite folk och väldigt inbjudande. Kändes inte alls obehagligt som det kan göra sådär mot kvällningen. Nej så mysigt! Ser fram emot att få uppleva mer av den staden.

Hela dagen var möten innan det var dags för resa hem mot Sverige igen. En kan ju inte annat än att älska Finland när mumintrollen är överallt! Lampor, restauranger, muminfik (I gotta go there!) och kaffe! Klart det blev ett paket vinterkaffe! Och lite Fazer choklad såklart – vad sägs om Mjölkchoklad med pepparkakor liksom! <3

I övrigt måste jag, som ni som följer mig på instagram redan vet, hylla Helsinki flygplats. Letade efter något ätbart och inte hutlöst dyrt (allt är relativt på flygplatser) på Arlanda i onsdags och det blev tillslut en mycket misslyckad Ceasarsallad i papperslåda med papperscrutonger. Nej en dyr flopp. Och alternativet var en mer lovande men typ 300kr dyr sallad på Pontus in the air – var helt enkelt för snål för det. Eller ofräscha sallader av mindre inbjudande smak någon annanstans. Men på Helsinki Airport blev det en räksallad på en bar som var både fräsch och riktigt god, till och med vinägretten var riktigt fin! Och själva matdelen såg också riktigt fräsch ut. Där kan jag dock inte uttala mig om priserna.

Och apropå mat så var hotellfrukosten riktigt bra. Hotellrummet var inget att hänga i granen, men frukosten. Som hade fått massa kritik i reviews – vilket jag inte förstår. Det fanns fluffig kvarg, bär, bärsås, yoghurt, gröt, havtornssmoothie shoots, scrambled eggs med perfekt bacon. Vatten med gurka, rosmarin och typ mynta – så gott. Och bra bröd, riktigt fräsch sallad i bra storlek, grönsaker, pålägg och massa olika tillbehör till flingorna, som kokosflakes, linfrön och tranbär. Riktigt bra måste jag säga!

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Veckans Yey och Veckans Nay - Finland och nytt jobb och bloggfrånvaro - DaysbyJuDaysbyJu 4 februari, 2018 at 20:48

    […] två resor till Finland, Helsingfors (Helsinki) och Tammerfors (Tampere), har enbart varit positiva. Det är fina mysiga städer jag besökt och de […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.