Dyneema-lina och fredagsbalans

19 augusti, 2016

Ibland vågar sig även en marknadschef ner i verkstaden. Vi hjälper just nu en kund med ett Dyneema™-lina projekt. Så kvalitetsavdelningen höll på att provdra dyneemalinan i vår dragbänk. Idag var det ganska små vikter, bara si sådär motsvarigheten till 14 ton. Sjuka krafter!

Ingenjörshjärnan smög sig på och jag var tvungen att ställa diverse frågor om linan, kärnan och saker i testet. Var till och med med och bollade lite idéer. Efter ganska exakt 4 år i branschen börjar jag faktiskt känna mig hyfsat varm i kläderna. Det är ju inte direkt en bransch man bara hoppar in i och lär sig på några dagar. Prylarna är rätt komplexa och det ligger en hel del bakom Certex  – The Lifting KnowHow. ”Stållinenördar” som min mentor kallade sig och gänget. Ja det ligger en hel del i det faktiskt. Men nu är det även en del Dyneema™ eller UHMWP som materialet egentligen heter (Ultra-high-molecular-weight polyethylene) vi snackar alltså riktigt starka fibrer som dessutom är tåliga för nötning.

Dyneema-lina

Okej tillräckligt om det! Nu är det ju faktiskt helg!

Jag har klippt gräset och suttit en stund nere vid sjön och filosoferat. Daniel har lagat käk, Enchilladas, en av hans nyare paradrätter som är riktigt god!

Nu ska vi mysa ner oss i soffan en sväng och se på film, ackompanjerade av den här fredagsbalansen. Coca Cola Vanilla – så Amerika, så god. Lite härliga plommon, kollegan sa att det var okej att jag tog resten efter arbetsdagens slut (yey!), ett äpple från sommarstugan och så Lime Intense Lindt choklad, har inte testat det förut hoppas den är god!

Fredagsbalans

Imorgon är det lördag, här betyder det nog arbetsdag alá hus! Och kanske lite bäbismys på kvällen med finaste lilla E!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.