Heltidsjobb – målare

21 augusti, 2016

Det skulle eventuellt kunna vara så att jag har bytt karriär. Till målare. Idag käkade jag nämligen frukost, bläddrade lite i Ikea katalogen (vill inreda ALLT i nya huset nu, men inte bara med Ikea!) och sen gick vi ut och målade. Och målade. Och målade. Och målade och ja, gjorde rent fasaden först också. Kortsidorna har vi gjort på sisådär 1,5 timme, med både rengöring och målning. Idag började vi vid 12 och var klara vid 20. Åtta timmar! Och kanske 30 minuter lunch. Galet. Då gjorde vi långsidan. Som visserligen är både undervåning och övervåning, och längre än kortsidan. Men 6 timmar hade väl varit mycket, åtta timmar var fasiken insane! Men nu är ena sidan fin, bara en kvar.

Nymålad gavel

Det ser litet ut här förrådet, men det är faktiskt ganska stort. Sen var en stor del av tidsåtgången att bara en av oss kunde måla, då underlaget är så instabilt att vi inte ville chansa att vingla runt på stegen själv. Så en höll i stegen och en målade. Måla vad det roliga i sammanhanget, hålla stegen var fruktansvärt tråkigt. Perfekt att en är högerhänt och en vänsterhänt. Jag målade till höger och så långt jag räckte på höjden och Daniel målade från vänster och resten. Perfekt!

Sen blev det helrengöring. Röd precis överallt, och en dusch har inte känts så skönt på länge. Införskaffade andningskydd här om dagen och det var jag så glad över idag. De andra väggarna har inte dammat så mycket, men den här var så sliten att den mesta av färgen lossnade och ville hamna i halsen, ögonen, håret och på resten av kroppen. Röd om armarna, händerna och prickig i ansiktet utav färgstänk var det rätt skönt att få tvätta av sig.

Sen åkte vi ner till hamnen för att fira att vi gjort klart en sida och för att få lämna huset lite idag. Vitlöksbröd och en mycket god kycklingsallad blev det och en IPA, bra slut på ändå en rätt trevlig lördag.

Vitlöksbröd

Kycklingsallad

Målandet behövde göras och sommaren hittade tillbaka lite under dagen så det var skönt att få vara ute i värmen igen efter att ha frusit massa mornar den här veckan.

Däremot gick det sådär med det inplanerade bäbismyset då målningen tog precis hela dagen, nytt försök imorgon! Då skulle det regna, så inget målande utomhus. (Och även om det vore perfekt målarväder så vill jag inte se FaluRödfärg imorgon!)

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.