Diskmaskin, latexfog och bilkö

26 juli, 2016

När vi flyttade in i nya huset var vi glada för att diskmaskinen verkade så lätt att stapla disk i. Sen insåg vi att den inte fungerade. Det tyckte säljaren också var konstigt då den ska ha fungerat när de flyttade, och jag tror faktiskt att de talade sanning. Men när vi skulle använda den lät den som ett tröskverk och ingen diskning blev det. Efter diverse egna felsökningar konstaterade vi att det såg kört ut. Idag var diskmaskinsreparatören på plats och kunde efter ett tag konstatera att en skruv, en plastbit och några tejpbitar satt fast i cirkulationspumpen. Så lärdomen – diska inte skruv i diskmaskinen! Who knew?!


Sen blev det dags att köra upp till Stockholm för att fixa det sista i lägenheten innan den slutgiltiga överlämningen nästa vecka. Kommer sakna den! Fina lägenheten!

Nu är den i varje fall väldigt tom och väldigt städad och alla hålen i väggarna fixade med latexfog.


Sen åkte vi och käkade på chopchop. När vi kom fram till Arningen så regnade det något grymt. Skyfall alla MCturen här om veckan. Väntade några minuter innan vi kutade in, men blev inget bättre. Jösses vad blöt man kan bli på 20m! 


Ris, yakuniku och teriaki salomon blev det i alla fall till kvällsmat. Helt okej! 

Vi passade på att handla en arbetsbänk, en regelsökare och lite annat smått och gott på Jula. Daniel tycker det är kul att jag tycker om att titta på verktyg. Är man uppvuxen i en järnhandel så är man! Jula luktar som ”hemma”. Sen tog vi en sväng på XXL med – det kliar lite i fingrarna efter kajaker nu när vi bor så nära Mälaren.

Sen åkte vi hemåt och diskuterade Enköpings eller Södertäljevägen, vi tog Södertälje och det gick bra över bron nästan fram till Nykvarn. Där vi hamnade mitt i det här.Två bilar har voltar säga det och E20 är avspärrat åt båda hållen. 2ambulanshelikoptrar och 1 polishelikopter och massvis med ambulanser. Verkar tyvärr inte varit en lyckosam krock. Känns ändå som en lycka att stå en timme och vänta på att de släpper på trafiken. Är bara några hundra meter bort till alla blåljus och jag är glad att det varken var jag eller Daniel som satt i någon av de bilarna. Skänker en tanke till de inblandade och hoppas att allting ordnar sig!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.