Äntligen hemma

25 juli, 2016

Efter flera veckor flängandes runt Sverige landade vi hemma i Strängnäs i lördags. Känns konstigt att säga hemma om Strängnäs, är mentalt och känslomässigt fortfarande Täbybo, men det känns i varje fall bra att komma hem!

Efter en vecka på Vackstanäs, en på Öland och en på roadtrip längtade jag verkligen efter en lung stund. Så söndagen spenderades hemma med Danne. Jag fick introduktionskursen i ”så här lagar du en punktering”. Nu visade det sig i och för sig att det inte var någon punktering så fort vi passerat steget ”håll slangen i vatten” utan säkert någon läckande ventil under vintern. Men nu funkar Dannes cykel igen och steget ”sätta en lagningslapp på slangen” tror jag nog jag kan lista ut ändå. Förstår inte hur jag klarat mig i 27 år utan att laga en punktering, men hey det går tydligen!

Jag och Daniel har ansvarsområden, förut i lägenheten, nu i huset och jag har fått ansvarsområdet gräsklippning och Daniel fick under gårdagen ansvarsområdet ”cykelansvarig” så nu kanske jag slipper fixa punkteringar framöver med!

Efter att vi hade lagat icke-punkan gjorde jag en storstädning av båda cyklarna (som en sista insats innan cykeln lämnades till cykelansvarige) och båda cyklarna blev så mycket bättre än innan. Min sadel har dock suttit löst innan och vi konstaterade igår att problemet var att min dämpade sadelstolpe hade spruckit i dämpningen så bara att införskaffa en ny. En utan dämning kostade typ 200 spänn, så det ska jag nog överleva.

Efter ett välbehövligt bad tog vi sen de nypumpade, nytvättade, nyoljad cyklarna och trampade 1,1 mil in till stan. Där njöt vi av söndagen med en Slagstaglass i hamnen- en av fördelarna med att ha flyttat tillbaka till Södermanland!


När glassen hade ätits upp, ankorna matats och kaffet svalts kom senaste veckans riktiga regnskur. Vi hittade ett närbeläget träd som gav perfekt skydd och fortsatte speja ut över hamnen tills regnet avtog. Sen anslöt vi oss till resten av alla nördar på stan och spelade Pokémon Go runt halva stan. Jag har hunnit med att komma till Level 7 och anslutit mig till team mystic. Synd bara att vårt område verkar ligga i en extremt dålig Pokémonzon, för här finns varken shops,Pokémons eller gym. Jaja nog om det!

Det är i alla fall grymt skönt att landa hemma lite! 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.