Daniels tjugonioårsfirande del 1

24 mars, 2016

Idag har jag varit ledig och dagen har bestått av Daniels tjugonioårsfirande, och lite andra aktiviteter. När Daniel gick till jobbet 07.50 tyckte han att jag skulle sova en stund till. Så jag ställde om klockan till 08.30, samtidigt  – visade det sig sen, att jag även stängde av den. Så av rena turen vaknade jag av mig själv 08.50 och tittade på klockan och insåg att jag försovit mig. Det får vi säga var tur i oturen då när det gäller mig hade klockan lika gärna kunnat vara 12.00.

Jag mer eller mindre flög upp ur sängen, fixade frukost och gav mig iväg mot stan för att träffa Mathilda, samt uträtta några ärenden.

I min familj har alltid födelsedag inneburit att de andra i familjen kommit in med frukost på sängen (i slutet mest symboliskt, för att sen käka i köket då mamma gärna påpekade att det ”blir smuligt i sängen annars”, kind of förstör poängen, men fine, jag köper att det blir smuligt…) Men i alla fall, de andra kom alltid in och sjöng, och så fick man paket. Och sen på kvällen efter skola och jobb, kom släkten över och käkade tårta. När man var mindre så var det sen kanske barnkalas till helgen, och som ”större” någon krogrunda med polarna. Nu när jag och Daniel väl officiellt måste börja kalla oss ”närmare trettio” så består födelsedagen tydligen av middag för två. I alla fall när det gäller Daniels födelsedag, själv gör jag inte gärna avkall på ”fika med släkten”-delen, jag tycker det är mysigt. Men Daniel är inte direkt den som gillar att stå i centrum och tycker att en dag där man får göra sådan man tycker om är det bästa. Så så fick det bli i år!

Jag skrotade sjungandet och frukost på sängen och gick ”all in” på att göra en ”Daniel dag” enligt hans manér. Så Daniel jobbade på förmiddagen, så då kunde jag däremot göra vad jag ville. Här kommer en sammanfattning av dagen.

Mötte upp Tilda på stan klockan 11 för att fika, men blev lunch. Körde stenhårt på inte för lång tid mellan måltiderna då jag i princip käkade frukost, satte på mig kläder och stack iväg till stan, för att sedan äta lunch. Tur att man gillar att käka ;)

Räksallad med quinoa

Finaste räksalladen med quinoa på mitt favorit Waynes inne i stan. Hade en toppen förmiddag med Mathilda, vissa dagar känns det verkligen som de där stunderna bidrar så mycket till ens dag. Idag var en sådan dag! I år har jag och Mathilda känt varandra i snart 12år! Alltså det är galet, blir ju gråhårig bara av att säga 12 år!

Jaja, tillbaka till Daniels tjugonioårsfirande. Efter lunchen med Mathilda bar det av hemåt igen. Daniel slutade jobba klockan 13, och vår plan var att ge oss iväg på en av Daniels önske-aktiviteter, nämligen klättring, klockan 14. Vädret var dock helt underbart ute, fast de hade utlovat grått och tråkigt. Så jag föreslog promenad istället, Daniel föreslog ett varv till skjutbanan, och fyller man år så får man bestämma. Därför blev det ett varv till skjutbanan. Passade på att inviga glajorna för säsongen!

Säsongsinvigning av glajorna

 

Jag fick alltså pröva att skjuta för första gången i mitt liv (om man bortser från luftgevär/pistol) Måste säga att det gick riktigt bra. Kolla på den här liksom! Första tavlan är Daniel, den andra är min. Sug på den ;)

Skytte på 50 meter, stående

Skytte på 50 meter, stående mina skott
(Jag vill då tillägga att jag inte missat en massa skott, utan att Daniel sköt fler än jag) Stående skytt, på 50 meter. Var mycket skeptiskt först, men visst det var rätt skoj. 80 meter var sen helt klart svårare. Sittande var ingen fara, men stående utan stöd var inte lätt. Träffade ändå hyfsat men var grymt mycket skakigare.

Mitt skyttesällskap - Daniels tjugonioårsfirande

Direkt när vi kom till skyttebanan bestämde sig vädret för att inte vara soligt utan istället blev svinkallt. Så efter ungefär 15 minuter frös jag, och efter att varit på skyttebanan i några timmar så frös jag sönder. Var därför mer än nöjd när Daniel till slut också tyckte det var kallt och ville åka hemåt. Full stolsvärme och sitta på händerna hjälpte inte heller. Så när vi kom innanför dörren hemma hoppade jag ur kläderna och rakt in i en varm dusch, efter vad som kändes som en evighet kändes kroppen lite bättre. Jag gick ut och satte på mig mjukiskläder + en frottémorgonrock och stoppade i mig två kikärtsbiffar som var kvar sedan igår, sen började temperaturen återgå till det normala.

Inser nu att det här blogginlägget kommer bli hur långt som helst så det här får bli Daniels tjugonioårsfirande del 1 och sen kommer Daniels tjugonioårsfirande del 2 imorgon!

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daniels tjugonioårsfirande del 2 - DaysbyJu 25 mars, 2016 at 18:30

    […] här kommer alltså fortsättningen på Daniels tjugonioårsfirande, del 1 hittar ni här. Efter att jag frusit konstant i flera timmar lyckades jag efter ett tag återfå värmen till […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.