TomTom Spark Cardio Music

23 mars, 2016

Idag kom äntligen min TomTom Spark Cardio Music – pulsklockan/fitnessarmandet/gpsklockan eller vad du nu vill kalla den. Den har skickats med UPS från typ Tyskland och UPS är verkligen över mitt förstånd. Jag är, om jag får säga det själv, rätt teknisk och brukar inte ha något problem med att förstå mig på hemsidor och appar. Men UPS hemsida, och app, är rena grekiskan för mig. Dessutom funkar den dåligt och slänger ut en hela tiden. Uppdraget från TomTom var uppenbarligen enkelt – leverera den här klockan till kunden. UPS tjänst är i teorin super – hemleverans. Problemet är att i Sverige är vi inte hemma under dagarna, för alla jobbar. När jag därför kollade i måndags hade ”första leveransen misslyckats” då de försökt leverera den hem klockan 10 en måndag – well surprise.

Jag försökte då genom appen och hemsidan på något sätt informera UPS att det inte skulle gå att leverera hem till mig på de där tiderna. Men något sådant val fanns inte. Jag kunde gå med i UPS My Choice, det kunde ev. kosta pengar det hela framgick liksom inte riktigt man kunde ev. bli debiterad på förändringar i leveransen, och eventuellt minst 80kr om jag ändrade något. Nja, jag vill faktiskt gärna veta vad jag signar! Så efter att ha klickat på alla ställen som verkade logiskt gav jag upp och tänkte att jag får väl hämta den i Järfälla när de tröttnar på att försöka leverera ut den. Dumt att de bara lämnar paketet på Ica så kan jag hämta det där…

Men igår ringde det på min telefon, då vår ytterdörr är kopplad till mobilen och jag kunde svara och prata med UPS killen utanför dörren genom porttelefonen. Han lovade att leverera den till jobbet istället. Där den nu dök upp! Great, perfekt om jag hade fått tala om det från början liksom. Eller att de kanske ringde innan stället för att åka massa mil och pröva…

Här är den i alla fall:

TomTom Spark Cardio Music

Efter uppackning ur kartong och laddning ser den så här ut:

TomTom Spark Cardio+Music Small

Det här är alltså armbandet i modell small.

Just i dagarna släppte TomTom lite nya armband också (det är väldigt enkelt att byta, bara att ”ploppa ut” själva urtavlan/klockan ur armbandet). Så är det så att den här kommer till användning en hel del så kanske det blir att lyxa med ännu ett armband. Det turkosa är ju rätt snyggt! 

Fördelen med denna klocka gentemot Fitbiten är att den har inbyggd GPS, kan hantera musik (tyvärr inte streamad utan bara old fashion mp3), är vattentät så man kan simma med den och har större skärm för t.ex. pulsmätning. Recension återkommer jag med när jag prövat den lite mer!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.