Daniels tjugonioårsfirande del 2

25 mars, 2016
Pavlova tårta med bär

Ja, här kommer alltså fortsättningen på Daniels tjugonioårsfirande, del 1 hittar ni här. Efter att jag frusit konstant i flera timmar lyckades jag efter ett tag återfå värmen till normala temperaturer. (Alltså vad har hänt, borde fasiken äta mer godis, osoft att frysa ju!). Då hade jag alltså behövt duscha för att få upp värmen, och aktivitet nummer två på Daniels aktivitetsönskelista var gymträning. Det kändes lite bakvänt att först duscha och sedan träna. Dessutom hade klockan dragit iväg vi behövde fortfarande handla till maten. Så jag erbjöd mig att handla och sköta matlagningen medans Daniel gick och tränade. Det tyckte han var en bra deal. (Träningen för min del idag blev skjutbanan och stretching, jaja man kan inte lyckas alla dagar!)

Jag begav mig alltså till Täby centrum för att införskaffa mat till kvällens meny, som bestod av förrätt med bröd och brieost och varmrätt av apelsinkyckling med ris. Är faktiskt väldigt nöjd att Daniels nya favoriträtt efter Tacos i princip är apelsinkyckling, vilket för övrigt också råkar var en av mina favoriträtter.

Förrätt – baguett, brie, finn crisp, frökex och Vinho Verde.

 Förrätt, baguett, brie, finn crisp, frökex och Vino Verde.

Vidigal Vinho Verde

Enkelt men ack så gott.

Varmrätt, också enkelt, precis som min älskling föredrar det!

Apelsinkyckling

Sen blev det lite Mario Kart i soffan innan vi orkade käka födelsedagstårta.

Daniels tjugonioårsfirande kröntes av en Pavlova tårta med färska bär – som fick högst betyg av Daniel.

Daniels tjugonioårsfirande del 2 tårta

Jag blev själv rätt nöjd med den!

Pavlova tårta med färska bär

Är ni sugna på att baka en pavlova tårta hittar ni receptet här. Men tips från coachen, använd bakplåtspapper i formen. Tänkte att jag skulle få fina kanter och valde därför att inte använda bakplåtspapper, men den fastnade trots att jag smörjde formen ordentligt – bakplåtspapper rekommenderas!

Björn Borg-kalsongerna som födelsedagsbarnet fick i present gick också hem! Daniels födelsedag blev en riktigt lyckad dag för oss båda, kul att han var nöjd!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.