Black Friday och adventsförberedelser

27 november, 2015

Friyay!

Och inte vilken fredag som helst utan Black Friday (är det bara jag som inte alls tycker det låter så upplyftande).  Idag blev det vilodag från träningen och istället blev det spaning efter reor och kolla läget på Täby Centrum. Med tanke på hur min inkorg fullkomligt överösts av ”Black Friday Offers” så var det förvånansvärt lugnt på Täby Centrum. Lite svarta ballonger med Black Friday-skyltar och några %-rea. Stadium hade 20% på allt (tror vi, det var lite oklart – misslyckad skyltning helt enkelt) och det var väl den bästa dealen som jag såg. Annars kändes det mest som att alla butiker hade hypat varandra över Black Friday men kommit på det alldeles för sen och typ rotat fram några gamla grejer på lagret som de satt en ”Black Friday-skylt” på.

Men det var riktigt roligt att gå ett varv på stan med Daniel. Det var ju liksom mest för att kolla läget och veta om det nu var så bra som alla kanske kommer säga i helgen och – nej, det var det ju inte. Det var alltså en perfekt dag att ta med en sambo på stan. Har ni lika shopping intresserade partners som jag så vet ni vad jag pratar om. ;) Men han skötte sig riktigt bra och vi spankulerade runt i många affärer mellan 18-20. Perfekt att gå i affärer strax innan 20 när de stänger, då är de alldeles lugnt och skönt.

Passade på att förbereda lite inför advent. Det mest ocharmiga jag köpte var transparenta buntband, men förhoppningsvis kommer det att bli fint då jag tänkte passa på att sätta upp belysningen på balkongen imorgon. Sen blev det inhandling av fyra guldsiffror – 1,2,3,4 att pryda några tjocka ljus med. Jag tycker att det ser så fint ut med stora vita ljus med siffror på. Men eftersom vi har en hel låda full med ljus av olika slag, i diverse färger, som liksom samlats på hög, tänkte vi att det var ett utmärkt tillfälle att göra en unik adventsljusstake. Återkommer med bilder på den – oavsett resultatet senare!

Sen köpte jag det här.

Julkalenderljus, adventsljus, julljus

Kalla det julkalenderljus, adventsljus eller julljus, eller något annat bra. I varje fall är det en tradition att alltid ha ett sådant ljus fram till jul. Mamma köpte alltid ett sådant hem och jag har fortsatt ända sedan jag flyttade hemifrån. Jag brukar alltid köpa ett vanligt vitt, högt stearinljus men med 1-24 tryckt på det. Idag sprang jag dock på detta och tänkte att eftersom jag just nu tänder ljusen ganska ofta kanske jag faktiskt kan ha ett riktigt tjockt ljus. Och att det faktiskt känns mycket mer modernt än de andra! Men eftersom det är en rejäl bit ner till 1:an som alltså ska eldas bort på tisdag så var det lika bra att sätta igång direkt. På söndag får ljuset sällskap av resten av julpyntet. Mysigt!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.