Present-torsdag och muay thai-pass

26 november, 2015

Idag införde jag konceptet presenttorsdag. Det innebär helt enkelt att det är torsdag, och att det därför är en väldigt bra dag att ge bort en present på. Av anledningen att det alltid är trevligt med presenter. Varför får jag en present frågade Daniel, och jag svarade för att det är torsdag. Man blir glad av att få presenter, man blir glad av att ge presenter och man blir glad av överraskningar. En win-win för alla alltså.

Så när Daniel kom hem från gymmet mötte detta honom.

Presenttorsdag

För visst är det roligt med presenter! Inte minst när man inte väntar sig det. Jag sprang faktiskt på den här presenten när jag var på stan för några veckor sedan, och tänkte att den här måste jag köpa till Daniel. Det är nämligen så att han är ett stort fan av frågesporter (på den nivån att det räcker att säga halva frågan så kan han svaret, för att han spelat det så många gånger). Nu har vi spelat ut och om många av de frågesporter vi har och jag passade därför på att köpa M.I.G. Let Me Entertain You! när jag sprang på den. Vi äger väl i princip alla vanliga M.I.G-spel och en perfekt present är alltid när nya spel släps.

Det här spelet var det alltså i paketet.

MIG

Sen var det dags för mig att knata iväg till Thaiboxningen. Skönt att få en hel träningsvecka den här veckan utan massa avbrott! Idag var det ”Tobbe-pass” och vid det här laget vet ni att det innebär fys-pass. Det var ett riktigt bra pass idag. Vi var väldigt få på träningen så alla fick mycket feedback och vi körde samma par hela träningen igenom. Först värmde vi upp med allas hatövning – hopprep fem minuter. Efter det hade vi upplägget att samma person körde 4 ronder à 2min med 30sek ”vila” i plankan + 20sek riktig vila emellan varje rond. Första ronden var fokus boxning+low kicks, långt avstånd och offensivt. Andra ronden var fokus att undvika Clinch från mitshållaren men ändå vara defensiv. Tredje ronden var ”Närstrid” på det där avståndet där båda kan slå och det är jobbigt att sparka.  Sista ronden var valfri mitshållning, avrundade sedandet hela med 10 roundhouse på varje sida innan det blev nästas tur. Det blev ganska jobbiga minuter kan jag säga. Passet avslutades sedan med en runda ren fys, boxning ner till smala armhävningar och upp igen (tänk burpee), den klassiska mag-övningen när man puttar ner den andras fötter när den ligger på rygg och ska göra en cirkel,  jägarvila både brett, smalt och på ett ben. Fysen avslutades med en runda magövningar som jag lovar känns. Bra pass helt enkelt!

Sen blev vi kvar efter (som vanligt) och snackade sparkar, Thailandsresor, monster-fys, MMA Academy och konceptet ”träna, äta, sova – träna, äta, sova – träna, äta, sova”.

När jag kom hem möttes jag av  en som gjorde motsatsen till fys-pass, nämligen TV-spel, Godis och soffhäng. Själv nöjde jag mig med lite melon och kände mig duktig!

Tv-spel, godis, soffhäng

 

Har ni förresten märkt hypen kring ”Black Friday” det har ju länge varit ett grymt stort, och galet, koncept i USA (kloka människor håller sig inne) och nu har det alltså kommit till Sverige. Känner mig faktiskt lite lockad att ta ett varv på Täby Centrum imorgon, i Sverige lär det inte vara lika galet än. Men å andra sidan är det lönehelg…

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ISA 27 november, 2015 at 16:04

  men åh, vilket himla bra påhitt. Presenter gör en ju så glad :D

  • Reply Julia 27 november, 2015 at 22:07

   Tack Isa, det tyckte jag också! Visst blir man glad av presenter! Speciellt när de kommer som en överraskning. :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.