Billig badrumsstyling

22 augusti, 2016

Tänkte bjuda på ett tips för att styla till badrummet, som gör stor skillnad för en liten peng. Som ingen lär ha missat vid det här laget så flyttade vi ju till hus under sommaren. Älskar läget, vattnet och utrymmet. Vad jag däremot inte älskar är badrummen. Vi kom från ett toppmodernt stockholmsbadrum till det här…

Badrummet före billig badrumsstyling
Alltså puttinuttigt till tusen och verkligen inte my piece of cake. Men vi gillade ju så mycket annat med huset så de fick liksom komma på köpet. Gammeldags kranar och stora rosetter. Ja just det, och badrummet på nedervåningen är precis samma kakel, fast rosa!

So what to do? Ja på sikt – riva ut hela skiten och börja om från början. Meeen, först tänkte vi lägga pengarna på lite möbler och har ungefär 140 andra projekt som behöver fixas. Det är trots allt inget fel på badrummen, de råkar bara vara fula. Så de ligger långt ner på priolistan över stora projekt som behöver fixas. De har stor potential – på sikt. Men just nu då? Jag vägrar leva i puttinuttparadiset flera år. Så steg ett blev att pröva kakeldekor. Alltså i princip klistermärken som man sätter på kakel. Ska klara av att vara i duschen och allt. Går att måttbeställa precis efter sitt eget kakel, och finns i massa olika färger. Jag köpte från Paxlux.

Så här blev slutresultatet!

Badrummet efter billig badrumsstyling

Jag är mer än nöjd! Tyckte det blev riktigt bra! Nu återstår att se om de sitter kvar som de ska. Det går att beställa kakeldekoren på millimetern, men med rundade kanter var det svårt att mäta korrekt, så de när några millimeter för långa vilket syns om man granskar fogarna. Om man inte vet tänker man inte på det, men har jag otur påverkar det hur bra de sitter. Men för under 300kr var det helt klart värt att pröva!

Jag återkommer om ett tag om hur det funkar! Ska beställa en ny batch, aningen kortare, till badrummet på nedervåningen. Där måste dekoren sitta inne i duschen och kommer således få utstå en större prövning. Men håller den något år är det ju bara att beställa nya sen om inte annat.

Är det svårt att sätta upp kakeldekor? Den var väldigt enkelt att sätta upp! Gör så här: Tvätta väggen, ta bort baksidan på kakeldekoren, blöt ner väggen med en trasa med vatten blandat med diskmedel, doppa kakeldekoren i en hink med vatten och diskmedel. Upp med dekoren på väggen och glid den på plats. Med så pass mycket vatten så glider den väldigt bra och häftar inte alls lätt fast sig. Sen när du fått den där du vill så tryckte jag först fast den med handen. Sen körde med ett vanligt kreditkort över dekoren för att få den att fastna och få bort luftbubblor (det gick bra utan något emellan för mig, men går bra med en tunn trasa emellan också om man är rädd för repor) och till sist torkade jag den med en torr trasa.

Det låter krångligare än vad det är. Det var inte heller något större problem att klippa/skära till den runt eluttag men det gäller att ha tungan rätt i munnen när man mäter. Rekommenderar att beställa någon extra dekor, just in case, om man har mycket trixiga partier att skära till dekoren runt. Tråkigt att stå där med 19 av 20 plattor gjorda.

Ja det var mitt tips på billig badrumsstyling! Jag tycker det gjorde stor skillnad för badrummet!

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.