Vem kan springa ett OCR lopp?

9 maj, 2017

Ultimate OCR, Tough Viking, Toughest – OCR lopp är nya flugan. Men vem kan springa ett OCR lopp egentligen?

Vi börjar från början.

Vad är ett OCR-lopp?

OCR – Obstacle Course Racing, alltså på ren svenska Hinderbanelopp. Vi snackar alltså barndomens hinderbanor i gymnastiksalen goes vuxen, bad ass och mycket coolare.

På senare tid har det poppat upp både det ena och det andra som Arena Run inne i Friends Arena till  Luleå Ishinderbanelopp eller de mer kända som Tough Viking som turnerar runt i Europa.

Vem kan springa ett OCR lopp? - Daysbyju

Vem kan springa ett OCR lopp?

Har du hyfsad kondition och styrka tar du dig runt och har kul. Beroende på vilket lopp du väljer har från några kilometer upp till flera mil att springa. Så även om du inte behöver vara en löpare av rang har du nog roligast om du i alla fall hinner med ett par varv i löpspåret innan.

Vem kan springa ett OCR lopp? - Daysbyju

Men jag är så svag i armarna – hur ska jag klara hinderna?

Ja, vi ska inte sticka under stolen med att det är mycket armstyrka när du springer ett OCR-lopp. Romerska ringar, armgång, och dra sig över diverse saker. Men! Beroende på ditt mål med loppet kan du ha kul utan vidare armstyrka. Jag själv är ett gyllene exempel på den saken. Det var väl först förra året som jag lyckades gå några få steg armgång. Hänga i en arm tycker jag fortfarande är svårt. Men en av de saker jag tänker träna på i år.

Ultimate OCR som jag sprang här om veckan har lagt upp tävlingen så att alla som springer får en tid runt banan. Oavsett om man kommer tillbaka med ett armband eller inte. Vadå armband? Jo alla tävlande får nämligen ett armband vid start, och är det så att man inte klarar av ett hinder så får man helt enkelt lämna in armbandet. Som om man till exempel har noll teknik på armgång i romerska ringar (hrmp, kan eventuellt vara så att jag tillhörde den kategorin kanske ja…)

Dessutom får man hur många försöka man vill på hinderna. Så är man envis är det bara att försöka igen, och igen, och igen och ja tillslut kanske man till och med kommer över!

Vem kan springa ett OCR lopp? - Daysbyju

”Jag är fett stark i armarna – men hur fasiken kommer jag över negativa väggen?”

Ja oftast har vi ju alla någon grej som vi inte är grymma på. I alla fall om du anser dig vara ”motionär” och inte satsar på VM i OCR. Men det är där det fina med OCR kommer in. Man får nämligen hjälpa varandra och det till och med rekommenderas i många fall. Kommer du inte upp? Be kompisen puffa på baken. Kommer inte kompisen upp – släng över en hjälpande hand. Fastnar någon framför dig, hjälp den!

Så kan du inte ”chinsa” dig över negativa väggen (alltså en vägg som lutar mot dig), så kan du alltid få en hjälpande hand (eller axel kanske!).

Vem kan springa ett OCR lopp? - Daysbyju

Ska jag springa ett OCR-lopp?

Vi vänder på frågan – när ska du inte springa ett OCR lopp?

Du ska inte springa ett OCR lopp om:

 • Ogillar utmaningar
 • Ogillar löpning
 • Ogillar lera
 • Ogillar trevliga människor
 • Ogillar att ta i
 • Ogillar skog
 • Älskar varma, rena bad (alltså ogillar kalla och grisiga)
 • Är rädd för att skita till dig
 • Inte vill riskera att få en gräsfläck på träningskläderna
 • Ogillar blåmärken
 • Ogillar oväntade hinder

Så vad väntar du på? Ut i spåret, upp i utegymmet och in och boka ett OCR-lopp!

3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.