Veckans Yey och veckans Nay – Semester och humör

24 juli, 2017

Mina vänner det har alltså blivit dags för semester! Hur skönt? Mycket skönt! Det leder oss helt osökt… daaah, in på…

…Veckans Yey – Semester

Egentligen om man ska vara petig så hör väl semestern till nästa veckas Yey, men, jag tycker faktiskt att helgen får räknas in. Så Fredag strax efter 16 checkade jag ut och ansåg att det var semester. Ska bli så himla skönt.

Jag har det som de brukar kalla ”inget planerat”. Jag vet inte riktigt om jag håller med. ”Inget planerat” i semestertermer betyder vanligen – besök i skärgården, hos moster, faster, kompisens sommarställe, Falsterbo, Öland och en sväng till kusin Bea. Ja, alltså det där var ju inte mina semesterplaner. Men när folk säger att de citat ”inte har något planerat” tycker jag sedan att det visar sig att det som jag skrev nyss är vad som de de facto har planerat. Alltså en jädra massa.

Veckans Yey och veckans Nay

Jag däremot som anser mig ”ha planer för semestern” har listan – måla huset, åka till föräldrarnas sommarstuga och åka till Öland. Det är alltså i snitt en sak per vecka. Och det anser jag ha planer. Men tydligen räknas inte att åka någonstans och ta det lugnt som att ha planer.

Kriterierna för att ”ha planer” måste tydligen uppfylla någon, eller alla* av punkterna nedan:
a) man måste åka långt bort
b) man måste göra av med mycket pengar
c) man måste överglänsa grannens och kollegornas sommarsemester

*uppfyller man samtliga kriterier kan man anse sig ”haft planer” och dessutom en ”mycket bra semester”.

Eftersom jag tydligen ”inte har planer” fortsätter vi till…

…Veckans Nay -Humör

De som känner mig väl vet att humör är min grej. Ja, inte alltid då på det där positiva sättet. På jobbet har jag rätt lång stubin. Privat – not so much.

Sen har jag förutom det ärvt ett fint lynnigt humör, där jag kan vara superglad ena dagen (eller stunden kanske) och as tjurig nästa. Ibland gör det mig också trött. Speciellt när jag spenderar en hel eftermiddag med att vara smågrinig. Och jag själv har no **** clue why. Grymt frustrerande.

Sen att jag har lugnet själv till sambo hjälper väl inte alltid. Men å andra sidan hade motsvarigheten till mig själv varit aningens intensivt…minst sagt. Och nog inte sådär jätte hållbart i längden.

Så veckans Nay går till de där ”tjurdagarna” som både jag och min omgivning hade klarat sig bra utan!

Veckans Yey och veckans Nay

Det roliga är dock att de som jag bra känner professionellt tror att jag är mer eller mindre glad jämt och inte brusar upp. Ibland stör det mig att jag inte bara kan bli förbannad på folk som inte står mig nära, istället för på familjen som inte är värda all skit som de får ta ibland…

Nu släpper vi dock det dåliga humöret tycker jag och rullar in i 3 veckor underbar semester!

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply pilla 24 juli, 2017 at 17:40

  Att njuta av sommarsverige när det är som bäst tycker jag låter som en utmärkt plan! Jag har bara några långweekends men de toppar jag med * resa långt bort * göra av med lagom mycket pengar

  • Reply Julia 27 juli, 2017 at 22:22

   Det låter också som en utmärkt plan Pilla! Åka långt bort och göra av med lagom med pengar – är höstens plan! Älskar Sverige på sommaren och har svårt att motivera mig själv att åka utomlands när Sverige är som finast. Om inte det finns någonting utomlands som inte går så bra att göra i Sverige – t.ex. Surfa!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.