Veckans Yey och Veckans Nay – Kontraster och många intressen

21 januari, 2018

Veckans Yey – Kontraster

Jag tycker synd om folk som inte tycker om vintern. Hur tråkigt kan det inte vara att bo i Sverige om man inte tycker om vintern? (Och varför gör man det ens fortfarande i så fall, kan man fråga sig!) Jag tycker om vintern. Mycket. Den där vita, krispiga, knarrande vintern. Ju kallare, desto mysigare knarr. Den där Stockholmsvintern, med slask eller i bästa fall grådassig så-kallad-snö, den kan jag också vara utan.

Fördelen med att bo på landet är att här är det snö. Riktig, vit snö. Kanske inte mängden som Norrbotten får, men det är i alla fall rätt färg på den.

20180121_135834

Idag var jag ute i skidspåret, första gången sen Winter Workation i Åre 2017  och det var så härligt! Solen lyste på kritvit snö, det var lagom mycket folk i spåren, temperaturen lång runt -10, kläderna var lagom varma, greppet var lagom bra och det gav energi att vara ute. Så glad att jag tog mig ut trots opeppet på morgonen.

Så – kontraster!

Början av veckan såg ut såhär.

20180116_105202

Runt 20 grader varmt, sol och löpning i vulkanlandskap. Simma i havet och köra träningspass med palmerna som utsikt. Det var härligt det med. Det var kontraster. Riktigt stora kontraster. Men jag kan faktiskt inte säga att det ena var härligare än det andra. Såklart gör bad mig glad i själen. Men snö är ju egentligen också vatten. Bara i en annan form.

Jag gillar helt enkelt kontraster. Så det blir veckans Yey!

Veckans Nay – många intressen

Det kan ju tyckas att ”många intressen” inte skulle vara något negativt. I sig är det väl inte det heller. Men när man liksom vill hinna med att pröva allt, och helst bli bra på det också då räcker liksom tiden inte riktigt till.

Löpning, simning, thaiboxning, matlagning, bakning, bloggning, gitarrspelande, keyboard, sång, gym, marknadsföring, branding, jobb, surfa, tjäna pengar, frisk luft, friluftsliv, hemdekoration, klättring, cykling, skidåkning, snowboard, offpist, vegetarisk kost, grillat, teknik, näringslära, yoga, skriva, chins, motorcykelåkning, bilar… Listan slutar aldrig.

Varje vecka känns det som, kommer jag på något nytt jag vill lära mig. Fråga min mamma hur många olika sportutrustningar som samlar damm i deras källare (eller ja nu mer även i vårt förråd) det är en uppsättning. Helt klart. Men jag vill gärna kunna det jag ger mig på också, redan från början. Tålamod är ju liksom inte den egenskap som jag är känd för.

Jag lägger sällan någonting på hyllan heller och säger att ”det här var inget kul – det kommer jag inte göra om” utan jag sparar grejer och tänker att ”det där ska jag göra i sommar/ nästa år / till helgen / när jag hinner /när jag får sällskap / när jag *insert whatever*.  Oftast blir det inte så mycket av det, utan jag påbörjar något nytt.

I år har jag sagt att jag ska lära mig spela gitarr. Det vill jag verkligen lägga ned tid på att lära mig. Det känns lite som snowboardåkning, något som ser coolt ut att kunna. Och snowboardåkning lärde jag ju mig faktiskt. Jag blev ju ingen Elite-åkare, men jag kommer ju faktiskt ned i alla pister och även offpist (minus hopp över bergskanter!!).

Så veckans Nay är att ha många intressen och hitta tid för alla. Eller bara erkänna att man inte kommer göra det och ”avveckla de”, men det lär ju inte hända i närmaste taget är jag rädd…

20171229_145105

Untitled

Untitled

Untitled


Untitled

Ja ni förstår…

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.