Veckans Yey och Veckans Nay – Föräldrarhelg och sjuklingar

19 november, 2017

Sen vi kom hem till svedala i tisdags har veckans gått i ett. Samtidigt som vi hunnit med mycket, har det även varit ganska lugnt och skönt. En sådan vecka som är ganska Svensson, men ganska skön.

Veckans Yey – Föräldrarhelg

Helgen har bestått mestadels av middagar. Igår var jag och Daniel hos mina föräldrar och käkade ”Gangnam Style – mat”. Fråga mig inte hur namnet kom till. Men det var riktigt gott i alla fall med skivad entrêcote och massvis med tillbehör.

"Gangnam Style - mat"

Såklart pratade vi om resan till Los Angeles men hann även med att avverka diverse andra ämnen. Vi passade också på att fira mammas namnsdag och farsdag som vi hade lyckats missa under USA resan.

Söndagen spenderades sedan med storstädning av våra toaletter och sedan fotografering för att lägga ut samtliga delar till försäljning. Eftersom totalrenovering av båda badrummen står på den kommande månadens agenda. Sen blev det tillbaka till E-tuna och middag hos Daniels föräldrar.

Där blev det special korv från Öland, hemgjorda lammköttbullar från Värmland och lyxig kladdkaka. Även här hann vi med diverse diskussioner om USA och jag fick tips på nya ställen att se i andra delstater av Daniels pappa. Brutalt stort land USA och så många platser man kan se. Los Angeles check – kanske blir det Colorado nästa gång för att uppleva naturen där.

Sen blev det såklart en promenad med världens sötaste hund, och jag hann beskåda någon slags servettvikartävling som pågick mellan sykonen Eriksson. Och just det, det blev en äpplesvan också…

Veckans Nay – Sjuklingar

Det är höst. Vi vet alla vad det betyder. Sjuklingar.

Kollegan som aldrig är sjuk låg däckad i nästan två veckor. Alla hostar, nyser och dricker thé. Vi satt på ett flygplan i 11 timmar. Såklart blev jag förkyld. För man ska ju inte tro att 10 dagar i solen gör att man slipper höstförkylningen. Nej nej. Den kommer i fatta alla. Så är det bara.

Men jag verkade klara mig ganska bra. Tränade mig igenom onsdag och torsdag. Märkte att ryggen som tog lite stryk efter timmar efter timmar av gående i Los Angeles tyckte att jag väl kunde chilla lite. Så efter torsdagens träning kände jag mig helt svag i kroppen och huvudet bultade. Vilket det även gjorde klockan 04.30 dagen efter när klockan ringde, för att jag skulle styra bilen mot Arlanda. Du vet lyxen i att ha massa tjänsteresor. Supertidigar morgonar och sena fredagkvällar. Svinlyxigt.

Så efter huvudont, ryggont, nästtäppa och allmänt seg kände jag att det var läge att chilla lite. Så jag bäddade ner mig i soffan med thé och en överdos av How I Meet Your Mother i fredags. I lördags ställde jag klockan men insåg när den ringde att – nej inte en chans. Så jag sov vidare. Till sent. Tills Daniel tyckte att nu får du faktiskt gå upp. Det var skönt. Kroppen behövde det.

Idag kände jag mig piggare, fräschare och gladare. Det var kallt ute, lite snöflingor föll och vädret var annars typiskt Novembrigt. Men jag ser ljuset nu. Snart är det jul. Snart är det snö. Ljus i alla fönster och återhämtning. Det ska bli skönt.

 

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply pilla 19 november, 2017 at 22:33

    Låter som en skön novemberhelg minus förkylningen.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.