Jetlags-försening

15 november, 2017

Ja alltså det är lite jetlags-försening här på bloggen. Just nu står det sig bra till på den fronten – med jetlag alltså. Men det var lite tyngre i gårkväll. Efter att haft sovmorgon en dryg vecka var det alltså imorse dags att gå upp innan 06.00. Mardrömmen för vilken morgontrött som helst. Men faktiskt. Jetlaget hjälpte. På sitt eget vis.

Vi började alltså resan hemåt från LA i måndags klockan 08.00 på vårt fina Airbnb. Körde till flygplatsen, lyckades fylla tanken på macken (inte helt lätt med utlänskt kort i Kalifornien), och lämna tillbaka hyrbilen. Sen timade vi incheckningen och bagagedropen med 20 minuter, fast vi befarade att få vänta mycket längre. Skönt.

Efter det lyckades vi utan incidenter ta oss igenom säkerhetskontrollen men mycket lite köer. USA är betydligt mer glada över att bli av med folk än att släppa in de. 2 av 2 tulltjänstemän jag träffat när jag kommit till USA har varit riktigt otrevliga. Den här gången tycket hon att ”Honey” med en riktigt sur blick ”You need to be more specific”  och föreslog att jag istället för turista skulle säga att jag skulle käka buffé på någon speciell restaurang. Okej, så om man käkar buffé är man snäll och glad och välkommen. Men om man turistar bara – då är man en farlig typ som inte bör vara i USA. Logic at it highest level.

Jetlags-försening

Ut kom vi i alla fall och lyckades både dricka supervarmt Starbuckskaffe och käka dyr fruktsallad. Fruktsallad som dessutom är bäst utomlands eftersom de tvärtemot varenda svenskt café inte envisas med att ha i 90% äpplen och päron, utan faktiskt 100% andra frukter (som jag tål)! Sen käkade vi lunch också, på 800 degrees pizza som fanns i food courten. När vi käkade på den i Tokyo var den värsta hiten och hade långa köer. Här verkade den vara som vilket ställe om helst. Jag och Daniel delade på en Pepperoni pizza och en typ Hawaii som hette Tropicano. Men Tropicano hade också Jalapenios på sig. Inlagda trodde jag. Jag trodde fel. På pizzan såg de ut som vanlig paprika och jag suckade lite och satte i mig en stor bit och höll på att dö. Såå starkt. Plockade bort varenda bit sen men pizzan var fortfarande stark. Och jag vill ändå påstå att jag inte är känslig för starka grejer. Drag i pizzan? Minst sagt.

Jaja snabbspolning framåt så landade vi i alla fall i Sverige klockan 10.00 svensk tid vilket motsvarade 02.00 i LA. Sen hämtade vi bilen. Fyllde på kylskåpet i mataffären, som för övrigt nu mer har bunkrat med julsaker – mer om det på torsdag. Käkade lunch/kvällsmat/nattamat på Chop-chop vid 12.00 (04.00) och rullade sedan hemåt. Väl hemma tömde vi väskor, jag tog en promenad i första snön för oss den här vintern. Sen kom jag hem och called-it-a-night, strax efter 17.00 (09.00) Därför var det inte jobbigt alls att gå upp 06.00 imorse efter nästan 13 timmars sömn! Nu är jetlagen botat och vi rullar på i Svensktid!

Tur att jag är expert på att ha en oregelbunden dygnsrytm!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.