Veckans Yey och Veckans Nay – 80% målat och semesterstress

30 juli, 2017

Första semesterveckan är avklarad. Den står väldigt mycket för både veckans Yey och veckans Nay – so let’s get to it shall we?

Veckans Yey – 80% målat

Så enkelt är det, den här veckan har bestått av extremt mycket målande. Och nu skulle jag säga att vi väl är åtminstone 80% klara. Rent ytmässigt är vi väldigt klara. Allt rött är målat. (Huset är alltså ett klassiskt svenskt falurödfärgshus, med vita knutar.) Och stora delar av det vita är också tvättat och målat. Det vita står för en väldigt liten del av ytan, men är mycket petigare att göra då det är kanter och trånga utrymmen som ska målas. Nu återstår övervåningen – som såklart är klurigast att nå till, med både tvättning och målning. Förhoppningsvis hinner vi stora delar av det imorgon. Hoppas att vädret håller i sig.

Jag vill också skicka ett tack till vårt super-målar-team som har ställt upp under veckan. Med allt från att borsta fasaden, måla rödfärg, tvätta vita partier, skrapa färg och stå för ground servicen. Det har verkligen uppskattats och det har gått snabbare och varit roligare tack vare er. Så tack!

Veckans Yey - 80% målat

Veckans Nay – Semesterstress

Förra veckan pratade vi om det där med semester. Om att planera in vettiga saker att göra. Om att det var okej att inte ha en full agenda med saker att göra. Och att ”måla huset”, ”vara på landet” och ”åka till Öland” för mig fick anses vara en fullplanerad semester även om den inte är planerad in i minsta detalj. Och det håller jag såklart fortfarande helt med om!

Men så smyger sig semesterstressen på. Det har redan gått en vecka och vi har ”bara” målat huset. Det känns som en helg och jag vet inte vart tiden tagit vägen. Imorgon är det måndag och jag har typ inte ens förstått att jag har semester! Så jag känner mig lite stressad. Nog också över att jag själv verkligen ville bli klar med målningen den här veckan. Men att det fortfarande kvarstår en del. Och visst. Det hade gått om vi inte fått besök, och jobbat hela, hela tiden. Men det var ju trots allt också semester. Och vi ville faktiskt inte trilla ned från något tak för att vi varit okoncentrerade. Och att det faktiskt regnat lite de sista dagarna som begränsat att vi kunna måla. Men vi har målat alla dagar. Förutom idag.

Idag var det ledigt – för besök till Malma Marken och födelsedagsfirande för min morbror. Skönt, men ändå stressande när man vet att det finns massa saker som ska göras. Imorgon kommer Mathilda och co för lite grillning på kvällen. Så det blir hyfsat tidig morgon och förhoppningsvis hinner vi uträtta en del innan de trillar in framåt kvällen.

Så semesterstress – den där stressen att ”inte göra något” fast semestern liksom är till för det. Och fast man faktiskt gjort en jädra massa – bara att det råkar vara samma sak och inte så jädra coolt. En vecka i Portugal klingar ju helt klart bättre än en vecka med en färghink – tur att jag gjort båda!

Untitled

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.