Veckans Yey och Veckan Nay – Öland och Vardagspepp

13 augusti, 2017

Hej mina vänner! Ännu en vecka har lidit mot sitt slut. Låt oss sammanfatta den i veckans yey och veckans nay. Let’s kick it off!

Veckans Yey – Öland

Jag trodde nog aldrig jag skulle bli ”en sån” som åker till Öland varje sommar. Men se, det blev jag. När Daniels föräldrar har ett fint litet gult hus på Öland, kan man bara inte missa att ta chansen. I år levererade Öland även superfint väder hela veckan. Så pass fint att det till och med blev röda axlar för mig och en röd näsa för Daniel. Men det var det värt.

Vi har sovit länge, ätit gott och cyklat, promenerat och badat. En bra blandning för kropp och själ! Är skönt att få en vecka med inga måsten, som man kan se tillbaka på när hösten levererar uppgift på uppgift som den brukar. Inget dåligt med det.

Dessutom tycker jag att vi inte ska snöa in så mycket på det där med att det ”är höst” bara för att din semester tar slut. Augusti är Augusti oavsett om du jobbar eller inte. Jag tänker i alla fall anse det vara sommar fram till September!

Så veckans Yey – sommardagar på Öland!

Veckans Yey - Öland

Veckans Nay – Vardagspepp

Kanske lite motstridig med titel Vardagspepp som Veckans Nay. Men jag väljer att se slutet på semestern som början på en spännande andra del av 2017. Jag tycker att Lisa som skriver livetfrandenljusasidan.se utryckte det bra i en av sina bilder på Instagram nämligen ”Hur känner ni – vardagsdepp eller vardagspepp?” till en bild med det talande budskapet ”Build a life you don’t need a vacation from” som vi hört så många gånger men som fortfarande är så rätt!

Som någon annan skrev så är det väl klart att vi alla har lite söndagsångest inför att börja jobba – konstigt vore det väl annars. Klart det är mysigt att göra vad man vill, umgås med när och kära, dricka ett glas vin på en tisdag och träna mitt i natten om man känner för det. Vardag innebär rutiner och ansvar. Vilket många gånger är bra men mindre fritt än semester  – oavsett om du har ditt drömjobb eller ej.

Just nu sitter jag här i fåtöljen, i ett regngrått södermanland och känner mig faktiskt inte speciellt bitter över att börja jobba alls. Om vardagsdeppen är att gå upp innan 06.00 så är semesterdeppen bristen på känslan ”att få någonting uträttat”. En känsla som för mig är viktig. Det jag gör måste ha en mening, varför gör jag det annars? Man kan argumentera att ”göra ingenting” är meningsfullt i sig, och visst det är det – ett tag. Nu har jag gjort det i några veckor och det är dags att ”make the magic happen” så att säga.

Vad säger ni – ska vi dissa vardagsdeppen och satsa på vardagspeppen? Ja, vi säger så!

Veckans Nay - Vardagspepp

Slut på semestern – nay, vardagspepp – yey!

0

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply pilla 13 augusti, 2017 at 20:44

    Jag har nog aldrig haft en måndagsdepp inför jobbet, snarare torsdagsdeppar jag de veckor som känns långa.

  • Reply Julia 13 augusti, 2017 at 21:06

    Intressant Pilla! Skönt att slippa tycka söndagarna är jobbiga. Är det torsdag är det ju snaaaart helg i alla fall. Men förstår precis hur du menar!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.