Veckans Yey och Nästa Hey – Finsk julfest och förberedelser

16 december, 2018

Veckans Yey – Finsk julfest

Finsk julfest, med bastu som sig bör blir Veckans Yey. Att det var en svensk som stod bakom planeringen var en helt annan femma. I torsdags flög jag åter till Finland igen, för möten i Tammerfors och julfest. Många har frågat varför jag är på julfest i Finland av alla ställen och det enkla svaret är att det är fler personer på Geobear Nordics i Finland, än vad vi är i Sverige just nu.

Jag har bokat julbord förut, men det är ungefär vad mina ”eventplanning skills” har sträckt sig till. Detta krävde lite mer planering och skulle egentligen också ha innefattat en tydlig agenda och detaljer för julstämning. Men för att ha arrangerats av en svensk i Tammerfors, med tight budget och dåligt med tid så blev jag faktiskt väldigt nöjd. Vi var på Sokos Hotel Ilves och hyrde deras Bastu/Konferens-anläggning på våning 19. Utsikten över Tammerfors var så fin!

finsk julfest

En kollega hade innan vi bokat detta ringt till 15 olika saunas i Tammerfors, alla var upptagna. Den här hittade jag faktiskt själv, och styrde upp mat och planering för kvällen. Gemensam bastu är ju tydligen lite ovanligt i Finland, men det gick bra. Killarna körde badshort och ingen tycktes klaga. Kalla öl fanns i kylen, vin till maten och såklart den klassiska ”Original Long Drink”, i Finland även kallad ”Lonker”. Känns igen från gymnasiefesterna.

Som tema på vår finska julfest hade vi ”Christmas Jumper” så de flesta var fint klädda i en jultröja. Christmas Jumper Day initierades av vårt UK kontor, där det är en kampanj för rädda barnen för att samla in pengar till deras välgörenhet. Vi hakade på tåget och passade också på att utse en vinnare för ”finast” (aka fulast) jultröja. 

Nästa Hey – Förberedelser

Nu börjar det verkligen lacka mot jul. 4:e Advent nästa söndag och många förberedelser står på agendan för att komma i riktig julstämning! Många är det som tycker att julen är stressande med alla saker som ”ska göras”. Jag tycker att det är många saker som borde vara på plats, men tycker inte att det vore hela världen om de inte är det. Därav tycker jag att det är roligt att julstöka.

Idag har jag passat på att koka knäck – vanliga och snöbollar. Snöbollarna ska egentligen rullas till bollar, men jag nöjer mig med att sprinkla kokos ovanpå de (och kokos i), supergott. Sen tänker jag mig hinna med ett gäng mintkyssar i veckan också. Jag har övergett allting vad ”Enkla mintkyssar” heter. Enkla mintkyssar blir för mig alltid misslyckade mintkyssar. Och jag har därför övergått till sådana som görs med glukossirap och blir hårda och goda på riktigt.

Sen måste det inhandlas en gran – eller snarare, sen vill jag inhandla en gran.  Ett pepparkakshus vill jag snickra ihop och jag har några julklappar kvar som måste inhandlas. 

Daniel är ledig hela veckan. Eller jag sjuk första delen av den i alla fall eftersom han åkte på en riktig man-cold när jag var borta. Fingers crossed för att jag klarar mig. Så jag får ha honom här runtstrutsande under veckan. Ganska mysigt. Själv tänker jag vara ledig i mellandagarna om inget plötsligt dyker upp.

Årets ljuskreation utanför dörren
Årets ljuskreation utanför dörren
0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.