Veckans Yey och Nästa Hey – att säga vad man tycker och roadtrip

29 juli, 2018

Veckans Yey – Att säga vad man tycker

Inga nyheter här. Jag säger vad jag tycker, lite för ofta ibland. Men jag blir ofta förvånad över svagheten hos medelålders vita män, ni vet de som är normen i vårt samhälle. De som har de där lönerna som tjejer krigar för att få, de som är majoriteten i många frågor, de som utgör kärnan kring varför saker designas och görs som de gör. Som grupp är de många och har stor påverkan på samhället och starka åsikter. Både positiva och negativa.

Men när man går ner på individnivå är de oftast inte så starka. De är drama queens, skvallerbyttor, har svårt att bestämma sig och vill inte vara den som gör fel. Precis som alla andra grupper av människor. Men min förväntning har nog alltid varit att män i kostym (om vi nu drar alla över en kam) står upp för sin sak och krigar för att få igenom den. Men alla år i arbetslivet har snarare visat mig motsatsen. De är livrädda för att fatta fel beslut. Så då tar de inget istället. Eller så håller de inte med någon annan, men det vågar de inte riktigt stå upp för. Enklare att gnälla till andra.

Hur yey var det här då?

Jo alltså… wait for it. Det här handlar absolut inte bara om saker som hänt på senare tiden, utan saker som hänt under många år fram till nu. Frustrationen över att de som jag verkligen förväntar mig ska ta beslut, leda eller stå upp för sin sak. De gör det bara inte.

Jag säger inte alltid vad jag tycker, ibland gör man bäst i att hålla kakhålet stängt. Men oftast säger jag vad jag tycker, även om det kanske sätter mig tillfälligt i en sämre position. För jag säger som Grynet – Ta ingen skit! Och det gäller andra personer med. Jag är hellre den som ställer ”de dumma frågorna” eller lyfter fram ”självklarheterna” för kommunikation är kärnan i framgång. Och där brister de också, männen, gång på gång. (Kvinnorna också, men vi är faktiskt bättre på att prata med varandra!)

Så den här Veckans Yey är att jag sagt vad jag tycker, till de som faktiskt har möjligheter att göra något åt saken. Vi måste prata med varandra – om positiva och om negativa saker – både privat och i arbetslivet. Utan kommunikation fastnar vi, eller går bakåt. Pratar vi om saker utvecklas vi och går framåt, kommer starkare ut på andra sidan och kan fatta kloka beslut. Ta med det in i den här veckan – människor kan inte läsa dina tankar, berätta för de! Vad du känner, vad du tänker och vad du vill.

Nästa Hey – Roadtrip

Om bara några timmar är det dags för roadtrip. Min första längre tur med motorcykel. Väskan är äntligen packad (även om jag har noll koll på om det är vettiga saker!). Visiret är tvättat och intercom-systemet laddat. Vi ska på roadtrip med motorcyklarna och det ska bli riktigt kul!

Tanken var från början att vi skulle åka norröver, men bränderna där gjorde att vi ändrade planen. Nu blir det söderöver istället. Hoppas att regnet som fallit i helgen nu anser sig färdig-regnat ett tag. Tisdagens inlägg kommer garanterat bli en hälsning från MC-semestern. So long!

Veckans Yey och Nästa Hey - att säga vad man tycker och roadtrip

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.