Vardagsmotion – snöskottning

10 november, 2016

Jag fortsätter på den här veckans tema: Snö. Idag tänker jag snacka vardagsmotion och snö, så vad är inte lämpligare än, just det, snöskottning!

Efter att jag varit i Kiruna i två dagar och Daniel fastnade i snökaoset i Stockholm så kom vi äntligen hem ikväll. Till en totalt igensnöad uppfart och veranda. Jag tog på mig ansvaret för snöskottning, det var en hel del som skulle skottas bort. Det tog mig 1,5h timme och vägde skapligt mycket!

Sköskottning efter snökaoset i stockholm

Daniel fick ett ansvar, att ta kort när jag skottade. Det resulterade i 7 kort på pinnen (ja ni ser den som är i fokus här uppe) och ett suddigt kort på mig. Jag har utlovat fotoskola (och jag är ju då verkligen inget geni när det kommer till fotografering!).  Men – ni fattar ju i alla fall poängen. Det var en jädra massa snö, som de flesta av er i södra Sverige märkt.

Här är då jag som modern ”vibration-art” ! Kolla foten liksom – toppmodern ;)

Snöskottning - modern art version

Jaja, poängen var i alla fall att istället för att deppa ihop över att det var massa blötsnö att skotta så valde jag att se snöskottningen som ett träningspass. Efter att ha suttit på en mässa hela dagen och inte varit ute speciellt mycket alls så var det faktiskt superskönt att få vara ute i friska luften en bra stund nu ikväll. Sen gör ju snön extremt mycket för ljuset. Kändes så mycket ljusare ute trots att det egentligen var supersvart. Allting handlar så mycket om hur man väljer att se på saker. Som ett ont måste, eller som en mysig stund ute i friska luften med möjlighet till motion och bättre hälsa. Vad tyckte du lät roligast?

Jag slår vad om att snöskottningen kommer ge mig träningsvärk imorgon. Det är ju liksom inte en rörelse man gör speciellt ofta här i södra Sverige. Speciellt inte om man bott i lägenhet. Men nu är det skottat och klart! Har du vardags motionerat i snön? Letat fram bilen kanske? Eller gått till jobbet istället för att slira på vägarna?

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.