Vapenauktion och lax

8 november, 2015

Hej söndag. Skönt att efter att ha varit hemma i Etuna över helgen, fortfarande ha helg kvar när man kommer hem. (Ja, alltså alla som flyttat hemifrån till ett nytt hem, stad eller så vet problematiken kring begreppet ”hem”, överallt tycks plötsligt var hem.)

Idag blev det en skön sovmorgon, klockan ringde vid 10 och jag tog med mig kudden och filten ut till soffan och myste ner mig bredvid Daniel som satt och spelade Call of Duty Online. Det kallas mjukstart på dagen. Sen fick jag en impuls och slängde ihop lite fröknäcke innan frukost. Fick ett recept av en kollega här om veckan och det är supergott! Bara att röra ihop diverse fröer med majsmjöl och kokande vatten och lite olivolja och strö över flingsalt och sen en timme i ugnen. Lovely!

Frukosten blev som så många andra helgfrukostar, pannkakor – nya favoriten med proteinpulver i som gör att bananpannkakan fluffar upp sig mycket mer och blir mycket mer lik en ”riktig” amerikansk pannkaka. Gjorde chiasylt på hallon och rödvinbär till och sen thé och en kopp kaffe (dubbelt upp till helgen är lyx). Förflyttade mig efter frukosten till soffan och började läsa boken Halvvägs av Fredrik Reinfeldt som jag fick av Lovisa när jag fyllde. Har hunnit två kapitel och den är intressant. Kul att läsa någon hamnar på vägen som leder en till att bli statsminister.  (Jag har för övrigt träffat både Fredrik Reinfeldts mamma (Birgitta) och bror (Magnus) så är kul att ha något att relatera till när han beskriver familjen).

Daniel ville gärna att jag skulle följa med som sällskap idag när han skulle på vapenauktion, och eftersom den här förkylningen är nästan bra, men inte helt så tänkte jag att starta med träningen på måndag kanske är klokt. Så det blev sällskap till auktionen!

Walter Borg vapenauktion

Kul att se hur en riktig auktion går till, precis som man sett på TV. Lappar upp i vädret och 4000, 4200 till herren i hörnet, 4400, 4600, 5000 sittandes, 5000 – första, andra, tredje, pang. Mycket folk var det! Blev dock inget gevär för Daniel, var många fler som tänkte samma som honom så priset landade på det dubbla – inte riktigt vad det var värt enligt honom. Men kul att hänga på. Vapenauktion

Sen var vi hungriga och jag fick med mig Daniel (som älskar kött och helst väljer kött och pommes till Sally Voltaire och systrar på Åhléns. Han tyckte väl inte riktigt att det var det godaste han käkat, men det gick ner ändå. Var lite svårvalt för mig idag då det var nötter eller paprika i nästan allt, men fick byta ut paprika majon till Hummus på gröna ärtor (mums) så då blev Lax med Råris, Savoykål och gulbetor alldeles utmärkt. Gott!

Lax med råris och hummus på gröna ärtor

 

Efter det blev det åter promenad tillbaka till Universitetet för att åka Roslagsbanan hem. Bara vardagsmotionen (med vardagsförflyttning istället för tunnelbana) ledde till nästan 13 avverkade kilometer. Inte så illa för att inte ha tränat idag! Imorgon tänkte jag försöka mig på Yogan på Fresh Fitness i Täby (nu mer ingår gruppträning) åter igen mjukstart inför Thaiboxningen på Tisdag – för nu är det verkligen dags. Men jag har efter att inte ha tränat på nästan 3 veckor fortfarande ont i vänsterbenet, det är något som inte är 100. Men – som mamma brukar säga – det går väl över tills jag gifter mig.

Kvällen har spenderats framför TV:n där Daniel lärt mig att spela MineCraft, faktiskt ganska kul! (Och man kan plöja ner oändligt många timmar i det – helt klart) Imorgon är det dags att jobba igen! Vi får se vad jag lyckas åstadkomma denna vecka.

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.