Valborg och långpromenad i blåsten

1 maj, 2015

Idag var det Valborg! Firade med att flexa ut halvdagen och vara ledig. Så det blev sovmorgon och bananpannkakor till frukost. Hela kylen var fylld med bruna bananer så det var passande! Egen gjord ”hallonsylt” (hallon och chiafrön). Thé och en kopp kaffe.

  
Sen blev det läsa lite tidningar, bloggar och skicka lite mail och bara softa i soffan. Typisk seg morgon som kan vara så skönt. Sen fick jag ett ryck och plockade undan alla påsksaker och putsade Daniels ljusstakar som fick ett helt nytt liv! Sen blev det lunch, kräftstjärtsalladen som blivit en favvo, med sambaldressing! 

 
Efter det var det dags att göra någon form av träning och på grund av allt pollen är löpning inte aktuellt och gymmet kändes tråkigt så blev en promenad. Det blåste grymt mycket men det var en härlig promenad och jag kom på alla saker jag älskar med Täby. Vem kan inte tycka om denna närhet till vattnet!

   

  

  

 Eller körsbärsträd på promenaden?

  Täby är fint! 

Sen kom Lovisa och Viktor över för att fira Valborg och vi invigde grillen med Entrêcote, sötpotatis, grillad vårlök (?), sparris, champinjoner och tzatsiki ( och Viktor slängde ihop en Bea som jag väldigt gärna avstod – alltså bea tycker jag verkligen inte är gott.) 

  
Strax innan nio gick vi till Grindtorp för att se på brasan. Det hade lite problem att få igång den, men sen så. Kören sjöng Vinter rasar och sen blev det fyverkerier. 

   
 

Sen blev det hem och jordgubbar, physalis och banan till chokladfondue, Lindth 75% mums! Och så blev det spelet Partaj, som inte var mycket partaj alls och sen något Unoliknande som var mycket roligare.

Nu är det natt och jag är som vanligt pigg. Blir att softa imorgon med. Läsa, promenera och kanske träna lite!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.