Valborg 2020 – Scoutlukt check!

9 maj, 2020
Valborg 2020 Brasa

Nog för att jag aldrig varit scout, men jag har varit med i Mulle och Strövarna så det räknas nästan. Valborg 2020 innehöll äkta hedlig scoutlukt. Alltså inte någon jag-har-sovit-4-nätter-i-tält-lukten utan den klassiska jag-har-suttit-bredvid-en-brasa-en-bra-stund-lukten. Den lukten som sedan sitter kvar i kläderna tills ja, de åker i tvätten. (Och tydligen i håret även efter att det tvättats).

Förra året var vi nere i samhället här i närheten som har ett gemensamt valborgsfirande med stor brasa på fotbollsplanen. Då var mina föräldrar med och det blev middag innan och häng vid brasan. I år fick föräldrarna karantäna och vi bestämde oss för att slå två flugor i en smäll, nämligen elda upp årets rishög från arbetsdagen under valborg istället. Det blev en hejdundrande brasa kan vi väl säga! Vattenslangen fanns i närheten för allas säkerhet!

Hur vi firade Valborg

För många var det säkert Valborg 2020 något helt annorlunda än en vanlig valborg. Inga fulla parker, fulla människor eller vilda fester. Att Valborg i Uppsala – så som alla känner till det – blev inställt måste ju även jag ge är exceptionellt. Det är faktiskt ett valborgsfirande som jag inte varit med om ännu, men som fortfarande känns som en sak som alla bör ha gjort. Oavsett om man nu inte råkar vara student längre.

För oss var det dock inte så hemskt stor skillnad. Det blev en brasa. Även om den blev nära hemma istället för inne i stan eller i samhället. Det blev lite ensammare, men ändå mysigt. Det blev liksom vår i år med!

Valborg långt innan 2020

Men den var inte det minsta likt de där valborgarna som vi firade för många år sen. Inte de som var på landet, alltså i sommarstugan, med hela släkten som var standard när jag och kusinerna var små.

Inte heller likt de där valborgarna vi hade på gymnasiet, men eld i en tunna, grillad korv och ett och annat tonårsdrama.

Nu återstår det bara att se hur Valborg 2021 blir i förhållande till alla andra Valborgar som redan runnit under broarna…

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.