Vad är One Bag Habit?

1 juni, 2017

Vad är One Bag Habit

One Bag Habit –  En mer hållbar påskonsumtion

Idag lanserade H&M, Lindex och Kappahl One Bag Habit i Sverige. Det ligger helt i linje med vårt behov att bli mer klimatsmarta, och dessutom i linje med EUs direktiv. Vi ska förbruka färre plastpåsar per år och per person. Idag gör vi av med runt 200 plastpåsar per person och år. Det är rätt många alltså! Det är alltså vad One Bag Habit handlar om – att hjälpa oss dra ner mängden plastpåsar i cirkulation

Vad innebär One Bag Habit för mig?

Rent konkret innebär det att H&M, Lindex och Kappahl (tillsammans med sina partners Ginatricot, Lagerhause, Joy och MQ) börjar ta betalt för alla sina påsar. Är man som butik med i One Bag Habit innebär det också att man måste erbjuda kunderna andra bättre alternativ på påsar. Påsar som man kan använda flera gånger. Så det innebär för dig att vill du trots allt fortsätta använda samma mängd plastpåsar kommer det kosta dig en slant. Men det verkar ju bara dumt – eller hur? Så jag skulle tro att det snarare kommer innebära att du kommer svära både en och två gånger när du för tredje gången glömt tygkassen hemma.

Men du vänjer dig! För ett tag sedan valde nämligen jag och Daniel att bli mer miljövänliga när vi storhandlar. Så vi äger nu mer tre stycken flergångspåsar som vi använder när vi storhandlar. Vi glömmer de fortfarande kvar i bilen då och då. Men blir successivt bättre på att ha de där. Vi lägger helt enkelt tillbaka kassarna i bilen varje gång vi använt de. För att de alltid ska vara med när vi får för oss att handla.

Vi trodde att det kanske skulle vara dåligt på något vis. Men vi är supernöjda. Kassarna är bättre att bära. Vi slipper få en uppsjö med oanvända papperspåsar hemma som vi måste återvinna. Dessutom sparar du i längden rätt mycket pengar på det. Så det är win-win.

Så nu vet du vad One Bag Habit är
Glöm inte påse nästa gång du går och handlar!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.