UFC – The Mauler – The Future – Frieri

30 maj, 2017

Jag tillhör ju släktet som i princip aldrig tittar på sport. Men i söndags då var det två tjejer som satt och studsade i soffan. Vi pratar så klart UFC – Ultimate Fighting Championship. Alltså MMA – Mixed Martial Arts för att då vara övertydlig.

UFC - The Mauler - The Future - Frieri

Foto från UFC-sändning Viaplay Fighting

UFC har på senare år gjort MMA rumsrent. Från att både varit en organisation och en sport som varit skitig, underground och utan regler har man helrenoverat både brandet UFC och sporten MMA. Visst ser det fortfarande brutalt ut, men nu har man domare som är med varje sekund av fighten och avbryter så fort den ena partnern inte kan försvara sig längre. Dessutom har folk utanför kampsportskretsarna – alltså rent träningsmässigt – fått upp ögonen för sporten. Så det var inför ett fullsatt globen som Alexander ”The Mauler” Gustafsson skulle vinna eller försvinna.

UFC - The Mauler - The Future - Frieri

Foto från UFC-sändning Viaplay Fighting

Men trots svenska folkets favorit ”The Mauler” så var det inte därför jag och Camilla satt bänkade framför TV:n. Nej vi hade istället det största fokuset inställt på Oliver ”The Future” Enkamp. Combats eget MMA-proffs till lika tränare för klubbens thaiboxning. Oliver kan nu mer även titulera sig UFC-proffs. Det är inte dåligt att gå sin första match som huvudkort, i Globen, inför hemmapublik! Speciellt inte med två veckors varsel. Mycket, mycket imponerad. Men det visste vi ju redan!

UFC - The Mauler - The Future - Frieri

Foto från UFC-sändning Viaplay Fighting

Oavsett resultat i matchen hade soff-gänget varit nöjda. Oliver krigade sig igenom tre hela ronder mot Nordine Taleb och gav honom verkligen en match. Oliver förlorade på domslut men både han och vi var nöjda med resultatet ändå. En sådan premiär i UFC är inte dåligt! Motståndaren var dessutom  ”gym-bitig” och så klart en grym fighter, vilket såklart gjorde fighten ännu svårare med två veckors förberedelse. All cred till ”The Future” som oavsett status i kampsporten har båda fötterna på jorden och levererar kloka kommentarer. Go Oliver!

Sen kom Alexander Gustafssons match. Och jädrar vad spännande det var! Motståndaren Glover Teixeira verkar vara UFC:s motsvarighet till Hajen – uppercut, efter uppercut, efter uppercut och människan bara står. Helt sjukt. Men efter 5 (!) ronder, lyckas äntligen Gustafsson få in en serie slag som sänker Teixeira. Globen jublar! The Mauler är så värd det. Vilken fight!

UFC - The Mauler - The Future - Frieri

Foto från UFC-sändning Viaplay Fighting

Sen händer det som får vilken tjej som helst att smälta! The Mauler lånar mikrofonen och ber sin tjej komma upp i oktagonen. Med MMA-handskarna fortfarande på tar han fram en liten, svart ask. Går ner på knä och frågar sin tjej om hon vill gifta sig med honom. Inför ett fullsatt Globen. Efter nästan 25 minuters fight och sin så efterlängtade vinst. Hon sa Ja! <3

UFC - The Mauler - The Future - Frieri

Foto från UFC-sändning Viaplay Fighting

0

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Årsresumé 2017 - del 1 - DaysbyJuDaysbyJu 1 januari, 2018 at 13:19

    […] Mer premiärer var det – hejade på Oliver som hade UFC-premiär. Jag och Camilla hejade från soffan! (Läs mer) […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.