Tap Room – en lyxig onsdag

27 oktober, 2016

En onsdag med bubbel kan helt enkelt inte vara en dålig onsdag. Gårdagskvällen spenderades med bästa Yelp-Eliten på Tap Room på Kungsholmen.

Lite champagne innan maten satt fint!

Bubbel på Tap Room

Att det är en del av Marcus Samuelsson-koncernen förklarar lite standarden på stället. Jag kom dit med tanken om lite amerikanskinspirerad mat och Cocktails, men bjöds på värsta finmiddagen.

Tap Room Crafted Cocktails & Bar Food - Kungsholmen
De kallar det bar-food och cocktails på tapp. Men den enda likheten med bar-food är att den serveras bara i baren, och att cocktailsen kanske kommer från en tapp, men den som tappade i det drickbara där från början har gjort det med hjärta.

Rotfruktssnacks - yummy yummy

Rotfruktssnacks – yummy yummy

Det var en fröjd att se killarna i köket laga maten. Här snackar vi att man har koll på minsta detalj! Eller vad säger ni om att lolla temperaturen på den lilla lilla fisken med stektermometer?
Killarna hade stenkoll på vad de serverade och till exempel fick vi instruktioner om att smaka på drinken nedan till två olika rätter och se karaktären förändras. Sådant som till och med en icke vinkännare kan känna skillnad på!

Tap Room Cocktail - så god

Det här blogginlägget kommer bli alldeles för långt om jag ska visa alla fina bilder och berätta om avsmakningsmenyn. Men om du råkar ha för mycket pengar på kontot i slutet av månaden kan jag i alla fall varmt rekommendera att lösa detta genom att köra hela avsmakningsmenyn på Tap Room. Själv fick jag under Elite Eventet möjlighet att smaka delar av det, och jag kan helt klart tänka mig att pröva alla 5 ”akter”.

Jag vill bara avsluta med den här bilden.

Hjälmare gös den lyxiga varianten

Här håller grabbarna i köket på att fixa bland annat en fiskrätt av Hjälmare-gös. De skulle säkert bli upprörda över min icke-professionella förklaring av rätten så som Gös-sushi. Finskuren hjälmare-gös, med bl.a. lite bacon (åter igen ursäkta) ovanpå.Oavsett vad för fint den nu hette så var den god! Häftigt att få käka hjälmare-gös så, på en finkrog, när jag har käkat det en hel del gånger tidigare när pappa har fiskat den själv. Men när vi fångat hjälmare-gös vid sommarstugan har den ju knappast blivit serverad rå. Nästa gång kanske!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.