Tänk inte så mycket – bara gör det!

22 februari, 2018

Just så – tänk inte så mycket, bara gör det! Eller Just Do It som Nike hade sagt.

Jag pratar såklart om träning. Mitt tolvåriga jag hade spytt lite i munnen och undra vad fasiken jag snackade om. Hur lyckas man ens träna utan att tänka så mycket. Det krävs ju en mindre insatsstyrka för att pallra sig iväg till gymmet – hade mitt yngre jag argumenterat.

Och fine, ibland är det fasiken inte bara, bara att ta sig iväg och träna. Men det är ju just det som är grejen. Ju fler gånger man tar sig iväg, ju lättare blir det. För att det sätter sig i ryggmärgen. Som att man sätter på sig en tröja när man fryser typ – det bara händer.

Det innebär inte att du måste träna varje dag. Eller köra fetaste gympasset med invecklade övningar som du måste använda google translate, youtube och en PT för att ens förstå dig på. Nej det räcker med en enkel, simpel promenad eller löparskorna runt kvarteret. Ut och njut.

Att få in någon form av rörelse varje dag gör susen för ett dåligt humör. Att köra slut på kroppen lite får jobbiga, stressiga tankar från jobbet att släppa och är enligt mig perfekt innan man tar kväll. Eller så passar det dig att få en stund för dig själv innan jobbet eller skolan. Whatever suits you the best, liksom.

10 000

Just så många gånger ska man göra något innan det sker av sig själv (alltså 10 000). Så ja, du kommer ju inte en dag hitta dig själv i soffan, efter att du sprungit en mil i skogen och undra hur hamnade jag här alldeles svettig! Men ju närmare 10 000 gånger du kommer ju mindre ansträngande är det att övervinna hjärnans ’jag orkar inte, kan vi inte bara käka choklad och se på vänner!’. Det är nog personligen min största vinning. Tänk inte så mycket – bara gör det! För när vi börjar tänka på hur trötta vi egentligen är. Vem orkar då ta sig iväg och träna?! Bara gör. Om hjärnan ändå jävlas med dig – tänk på känslan efteråt! För som Daniel brukade säga när jag muttrade att ’jag orkar inte gå på thaiboxningen idag…’ : Ingen har någonsin ångrat ett träningspass! (Och det är väl sant till 99,9% om man tar bort de som kanske ångrar ett pass för att man skadar sig eller så). Ingen har någonsin ångrat ett träningspass!

Hur spenderar du sportlovet? Själv har jag inte sett skymten av ”lov” men den här veckans dos sport har hittills landat på två Ju-jutsu pass, några promenader och kvällens simpass (så skönt!). Och sen upploppet på 30-days of yoga, som efter en playitas- och nytt-jobb-paus snart är avslutad – typ en månad senare. Men hey bättra att göra det på två månader än inte alls – helt enligt the Adriene way!

Så hur tränar du imorgon?

Tänk inte så mycket - bara gör det!

Träna bör man annars dör man…eller i alla fall blir man tjurig, sjuk och stel.

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.