Bouillabaisse och Moule marinière – att lyxa med det man tycker minst om

20 februari, 2018

När jag var liten åt alltid mamma fisk när vi var ute på restaurang, det gör hon väl i och för sig ganska ofta fortfarande. Men poängen är att jag aldrig beställde fisk, för jag tyckte inte det var gott. Sen skulle man ju kunnat tro att jag blivit vuxen och numera tycker om fisk.

Jag vet inte om jag ska påstå att det är sant eller inte. Jag äter ändå en hel del fisk och skaldjur (allt är relativt). Men det är nog främst det senare som jag egentligen tycker är gott – skaldjur. Och lax. Men poängen är denna:

Bouillabaisse och Moule marinière

Varför är det poängen? Jo.

Det var nämligen vad jag åt till lunch igår, respektive middag ikväll. Det är då här jag kommer tillbaka till det där med att beställa fisk på restauranger. Jag gör det numera. Även fast jag inte är något fisk-fan. Skulle aldrig få för mig att laga bara torsk, eller stekt panerad vit-fisk för att det var gott. (Har hänt för att det är nyttigt). Men jag försöker faktiskt beställa fisk när jag är ute och äter, speciellt på luncher. Varför då kanske du undrar?

Jo, jag beställer fisk ute för att:

  1. Jag behöver inte laga den själv. Alla vet ju att det är tråkigt att laga sådant man inte tycker är så gott.
  2. Det är godare. På en bra restaurang kan fisken faktiskt vara riktigt fin.
  3.  Jag får i mig omega 3 och min ”fisk-dos” för veckan utan att behöva bekymra mig själv över det.
  4. Det är okej att käka en gräddsås om den innehåller fisk (det är min lilla överenskommelse med mig själv, och jag tycker det är en fair trade-off!)
  5. Det är ganska dyrt att köpa fisk själv och känns oftast som mer ”value-for-money” att beställa en fiskrätt ute, än en köttfärsrätt.

Bouillabaisse

Igår hade jag lyx-lunch ute medans jag väntade på att bilen skulle stripas. Tidig, och lyxig (både ur smak och plånboksperspektiv) lunch på Kajplats 9.

Bouillabaisse och Moule marinière

Men alltså kolla hur god den ser ut! Sen fick jag sparris och broccolisoppa till förrätt, och världens godaste kavring, hårtbröd och baguett till. Samt en kopp gott kaffe. Så all-in-all kanske det inte var så ruskigt dyrt med 225kr ändå. Men nej, det är kanske inte en hållbar lunchbudget på sikt. Men det var värt! Kajplats 9 i Västerås, gå dit! Men boka ett bord om ni kommer på lunchen! Räkor, musslor, torsk och lax – dagens omega 3 kvot på topp och gräddlyxen stärkte humöret och mättnadskänslan!

Moule marinière

Idag blev det en inte allt för lyxigt värmd låda med indisk dhal till lunch (god men inte så inspirerande från sin vita ikea låda och några dagars ”gråhet”). Så ikväll slog jag två flugor i en smäll när jag fortsatte frysrensningen med att tina blåmusslor, samtidigt som jag fick användning av helgens bag-in-box och en lyxig tisdagsmiddag för att pigga upp.

Bouillabaisse och Moule marinière

Inte lika vacker som gårdagens lunch, men lyxig för att vara en tisdagsmiddag. Fyndbröd från förra veckans storhandling (varit i frysen så klart!) och ett lyxigt tisdagsglas med vin!

Jag tyckte mig verkligen förtjäna det där glaset vin efter en seg dag med en uppsjö med jobbgrejer och sen som pricken över i:et, göra om bilagorna till veckans kallelse till samfällighetsmöte. Ja du hörde ju själv hur kul det lät – hade hets på det redan i söndags och nu fick jag alltså göra det igen.

Men nu är jag klar! Antingen ska jag spela lite gitarr, eller se lite på en serie…

Over and out!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.