Staycation nyårslyx på hemmaplan

1 januari, 2017

I sista sekunden bestämde vi alltså våra nyårsplaner, en Staycation! Eller Hemester som det också fint heter på svenska. Jag och bloggvärlden är nog inte riktigt överens med Wikipedia om att Staycation betyder att man sover hemma i sin egen säng dock. Staycation är alltså en blandning av ”Stay home” och ”Vacation” – Staycation. Det var vad vår nyårsafton delvis bestod av. Men med tolkningen att man stannar i sin egen stad – men i semestermood (vilket ofta inkluderar någon form av annan övernattning än sin egen säng.)

Som ni såg igår var det middag med vänner som var en del av planen. Vi tyckte det vore trevligt om båda kunde ta en öl, och skåla i champagne vid tolv-slaget. Så vi fiskade upp Eskilstunas typ sista hotellrum och checka in på Clarion Bolinder Munktell igår strax innan klockan 18.

Staycation nyårslyx på hemmaplan

Det är faktiskt andra året i rad som vi bor på hotell på nyår. Det börjar liksom bli en återkommande lyx som jag inte har något emot att fortsätta med.

Kvällen fick vara fin nog för 25-års skumpan

Kvällen fick vara fin nog för 25-års skumpan

Efter att ha gått emot alla studentikosa regler och faktiskt lämnat Jäger i glaset igår (och fast det sved, lite champagne kvar i flaskan) så vaknade jag inte de minsta bakis imorse. Så skönt! Och kunde avnjuta den första frukosten för 2017 med god aptit. Att det var en hotellfrukost gjorde ju inte saken sämre.

Fördelen med Staycation? Det är både snabbt att ta sig dit och snabbt att ta sig hem. Dessutom kan man både umgås med vänner, och vakna i ett hotellrum.

Själva körde vi en egen variant på det där med ”snabbt”. Vi ställde nämligen bilen hos värdparet igår och gick de åtta kilometrarna till hotellet mitt i natten. Vädret var bra och det var rätt skönt att få gå lite efter trerätters och lite gott att dricka. Så eftersom vi gick igår kväll fick vi glatt gå till bilen idag på förmiddagen också. Men med blå himmel, sol och en ordentlig hotellfrukost i magen så var det skönt.

Staycation nyårs promenad på hemmaplan

Vi utökade till och med promenaden ut i skogen en sväng. Så 3,5 timme senare tyckte vi oss vara välförtjänta av den där nyårspizzan.

Staycation - obligatorisk nyårspizza

Jag hoppas du också hade en lyckad nyår. Inte är allt för bakis. Och också fått chansen att käka den där nästan obligatoriska nyårsdagspizzan!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.