Sparring och Rousey

18 november, 2015

Vaknade upp spänd över resultatet i UFC på Söndag-morgon. Inte ofta det är tjejer som är dragplåstrena till UFC. Rousey-Holm. Lördagens häng med Combat-gänget hemma hos Camilla tydde på att alla trodde på en överlägsen vinst till Rousey, som vanligt. Jag ska erkänna att jag inte hade superbra koll – men det har inte ens gått mig förbi att det är Rousey ”som är skiten”. Så förväntade mig rubriker som ”Ännu en Seger för Rousey” men icke. Det var helt klart inte bara jag som var förvånad över vinsten till Holly Holm. Men efter att innan jag såg matchen ha följt intervjuer (och den omtalade invägningen) så tycker jag Holly känns som rätt person att vinna, Ronda kändes som det inte gjorde så mycket om hon togs ned på jorden litegrann. Spännande – vi lär få se mer av de här tjejerna framöver!

http://rondarousey.net/wp-content/uploads/2015/08/ufc-193-rousey-vs-holm.jpg

Så efter lite pepp med att läsa och se snuttar av matchen var det dags för mig själv att gå till sparringen. Lite mer pepp än vanligt efter en mycket god mental uppladdning. Jag gjorde väl inget Holm-performance på träningen, men det gick faktiskt riktigt bra tycker jag! Kände mig grundad, körde på sådant som jag vet passar min stil. Fick lite tips från Tobbe om att jobba mer på olika avstånd, inne och sen ut för att själv kunna bestämma tempot lite mer – kändes riktigt bra faktiskt. Lyckades även jobba lite på att på att inte bara blocka, utan faktiskt även flytta på mig – rätt nice ibland faktiskt!  Summa summarum – mycket bra träning där vi dessutom fick en påminnelse om vikten av en bra guard!

Untitled
Och vad kan vi lära oss av allt detta? Slåss som en tjej – and be proud of it!

 

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.