Kranvatten och föreläsningar

19 november, 2015

Igår var det  en supernördig dag. Befinner mig som sagt på Krandagarna i Växjö, där människor och företag som på någotsätt som arbetar med kranar och lyft är samlade.

Den här vattenflaskan säger väl allt:

  
Krandagarna är en mässa och massa föreläsningar. Vad har vi pratat om då? Sustainability – som ju är på allas läppar. Och i samband med det IoT – internet Of things, som jag tycker är superintressant och som definitivt kommer slå igenom på alla fronter, inte minst inom industrin. Sen har vi lyssnat på Arbetsmiljöverket, vi har lyssnat om utbildning och vi har lyssnat på utvecklingen av framtidens kranar. Alltså – supernördigt. 

Vi har också snackat med kunder i vår monter. Lyckades faktiskt välja rätt person att själv börja prata med som förhoppningsvis kan leda till lite försäljning framöver.

Det klassiska under Krandagarna är att det finns ett tema. Denna gång var det Sol-semester. Föreläsningarna under dagen avrundades med stand-up och Jörgen berättade då om sin tid som reseledare och att det inte finns ”några dumma frågor”. Vilket vi ju ifrågasatte så klart!

Sen blev det 2h fritid, några hängde kvar i montern och drack öl. Jag kände att vi knappast behövde vara 4 pers där och bestämde mig således för att utnyttja tiden till ännu en löptur på gymmet. Återigen sjukt fuktigt och varmt – men 30 min avklarade. Sen blev det dusch och iförande av en supersnygg klassisk ”suntrip-mössa” ni vet som i Sällskapsresan. Det var alltså temat och alla hade lik fina mössor och fick en flaska brun utan sol till sitt förfogande. Vi blev allihopa bussade till Folketspark i Växjö, eller playa de inspectos som den så fint var omdöpt till för kvällen. Coverband, fri bar och 250 gubbar förklarar ganska bra stämningen utan vidare förklaring.Jämställdhetsansvariga skulle ha skakat på huvudet – 250 män varav 90% säkerligen var i åldern 50+. Fyra kvinnor. Under 1% under 30år och ”olika bakgrunder” var också högst frånvarande. Men oavsett fördelning av de närvarade så var det en mycket trevlig kväll.

   
   

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.