Sparring och grönkål

1 oktober, 2015

Måste börja med att skicka alla tankar till Madeleine Vall – vilket hemskt besked att få, och speciellt när man är helt oförberedd på det. Hennes blogg beskriver känslorna kring avslutningen på karriären inom boxning – så tråkigt att hon måste sluta. Allt creed till Madeleine som trots beskedet försvarar kampsport i alla lägen i SVT’s intervju. Som The Mauler säger – Du riskerar alltid att drabbas av olyckor. När du kör bil, i ett flygplan. Det går inte att vara rädd för saker hela tiden. Kampsport bidrar till så mycket mer i livet än risker. Det är glädje, kompisar, träning och livsstil. Jag säger som Madeleine, jag skulle också vilja att min dotter tränade kampsport om jag hade en. Kärlek till Madeleine Vall ❤️ 

Jobbdagen kort summering: Budget, PIM-system och SEO.

Kvällen bestod av sparring. Ett hårt pass med Anders (ingen är förvånad!). Började med alldeles för långa minuter knän och round house som uppvärmning och sen clinch. Sen blev det en jädra massa rundor sparring. Jag måste ställa mig och nöta sparkar för att få in det i sparringen igen. Jag är kass på just det. Låser mig och slår bara. Dock försökte jag läsa och hitta luckor idag och tog väl inte så mycket stryk på näsan i alla fall – skönt det. Bättre försvar men måste öva ducka bättre och framförallt nöta sparkar. Blir kanske några onsdagar med säcken framöver, skulle behövas. Dagens träning avslutades med  lite ”härdning” – slag i magen – snabbt/hårt sjukt bra magträning. Frontlinje i magen – bra magträning. Low kicks och block utan benskydd. Och blocka roundhouse med armarna. Jag vet inte vad det är – men det är en sådan härlig känsla. Bita ihop, ta några slag eller sparkar till och känna att fan – kroppen klarar så mycket mer än man tror. Psyke. Men, det gäller att lyssna på den med. Vätska, mat och träning och sen kan man ju lugnt ifrågasätta viktklassernas hetsbantning i kampsport. Men det är en annan femma. Det ironiska med detta träningspass var att mamma frågade mig igår om jag ”skulle träna på torsdag” eftersom vi ska till Palma och hon tänkte på shorts, klänning och bikini i kombination med thaiboxning. Självklart sa jag. Jag har ju faktiskt inte varit speciellt blå alls på sista tiden. Sen kom det här passet. Ironin. Återstår dock att se om jag blir blå. Eller om jag bara fortsätter att vara öm. Benen gör ont, fingret gör ont och armar och mage gör säkert ont i morgon. Och jag tycker bara det är kul ;)

Avslutade kvällen med lite svartkålswok, med lök, rostade pumpafrön och parmesan. Och en scones med ost till. Mums!

  

0

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Madeleine Vall 25 oktober, 2015 at 08:02

  Tack fina ❤️.

  • Reply Julia 26 oktober, 2015 at 19:22

   Du är en riktig inspirationskälla Madeleine – kriga på! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.