Sommarlista

17 juli, 2018

Det är sommar – det älskar vi. Listor – det älskar vi också. Just nu cirklar det runt många fina listor på våra svenska bloggar. Jag lånade just denna lista om semester från Elna, som hade fått den av Jessica, som… ja ni är med.

Sommarlista

Sommarlistan

Vad ska du göra på din semester?

Som jag längtar! Måste vara det här vädret. Eller det faktum att alla andra har semester. Semestern blir 1 vecka MC-semester, om vädret tillåter. Minst en vecka till Öland – as usual, och kanske några dagar hemma eller i sommarstugan. Sen avslutar vi hela schabraket med fest!

Ska du åka någonstans?

Håller mig inom Sverige – det avhandlade vi ju i Söndags. Däremot tänker jag inte sitt hemma och uggla hela semestern. Även om det nu finns värre ställen att uggla på när det är 32 grader varmt! Så jo, det blir MC-semester norr ut, Östersund viskas det om. Söder ut till Öland och sen får vi se!

Hur länge ska du vara ledig?

Det blir bara tre veckor i år. Har ju ökat från 2, 3, 4 veckor de föregående åren, men nu börjar vi tydligen trappa ner igen. Började ju nytt jobb i Januari och känner att jag inte vill vara borta allt för mycket. Förhoppningsvis blir det någon vecka i höst med!

Vad ser du mest fram emot?

Att vakna upp i den trånga och hårda sängen på Öland. Vet inte vad det är. Men just den veckan är som mest avslappnande. För där är jag inte hemma. Behöver inte åstadkomma något. Det är inte mitt hus så ja behöver inte fixa och ja, vi kan bara vara. Gå långa, långa promenader. Frysa ihjäl i havet (men det slipper vi nog i år!). Eller se till att få riktigt ont i rumpan efter cykelturen.

Vad kan gå fel?

Alltings djävlighet tyder väl på att det mesta kan gå fel. Men vi håller tummarna för att det inte gör det! Tänkt positivt! (Förra året var det ju benet som gick fel…)

Vad kommer du att lägga mest pengar på?

Troligen bensin – eller tja drivmedel om vi nu ska vara petiga. Eller vänta. Mat – definitivt mat!

Vad kommer du att köpa inför semestern?

Är på jakt efter en tankbag till motorcykeln inför MC-semestern. Så det blir nog inköpen inför semestern. Annars har vi köpt en ny cykelhållare till bilen. Men det var ju liksom inte bara för semestern. Men den kommer göra det smidigare att åka till Öland.

Kommer du att använda det?

Varför skulle jag annars köpa det? Okej, jag har en skitsnygg vit skjorta i garderoben med lappen kvar. Vet inte varför – vill väl inte att den ska bli smutsig eller nått. Sjukt dumt!

Kommer du att bli brun?

Jag är ju i alla fall inte likblek längre – så det är ju ett steg på vägen. Panda bränna efter solglasögonen är väl den brännan jag brukar få mest. Eller någon shorts/linne bränna. Det där med att ligga på stranden och sola sig. Nej tack. Jag blir uttråkade efter 5 minuter.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?

Stäng av mailen. Inse att du är ledig och får vara det. Släpp kontrollen – vad är det värsta som kan hända. Och käka lite glass – det är du värd!

Vad kommer du att äta?

Glass! Och grillat såklart. Och lösgodis som inhandlas under den traditionella cykelturen på Öland!

Vad kommer du att dricka?

Kopiösa mängder vatten, som alltid. Men sen kommer det garanterat slinka ned någon öl och några glas rosé. Har också något oklart sug efter GT – kan berott på att jag såg denna igår.

Vad kommer du att ha på dig?

Jeansshort och linne. Det är sommarkläder det. Och sen ett riktigt varmt MC-ställ under den delen av semestern.

Vad kommer att göra den här semestern extra bra?

Jag har verkligen längtat efter den och jag ska njuta i stora drag. Sen ska jag vara taggad och längta tillbaka till jobbet. Jag har inga direkta förväntningar som jag måste uppnå. Jag ska försöka ta dagen som den kommer och verkligen slappa.

Hur kommer du att göra dig illa?

Räknas cuttet i foten som jag lyckades med på trädäcket idag? Annars tänker jag nog inte spekulera!

Vad oroar du dig för?

Att det kommer ösregna hela MC-semestern. Så fort jag och Daniel har planerat in att åka motorcykel i år så har himlen öppnat sig. Skulle inte förvåna mig om det blir samma i år.

Vad kommer att bli extra speciellt i år?

Första gången som vi ska iväg på MC-semester. Det har jag velat många år!

Hur kommer du att minnas din semester i september?

Förhoppningsvis som varm och skön, och avslappnad. Och sen ska jag komma ihåg hur allting avrundades med en riktig fest!

0

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.